AB Östgötatrafiken söker IT-upphandlare

Arbetsgivare: AB Östgötatrafiken
Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Data/IT/ Telekom
Ort: Östergötland
Platser: 1
Sista ansökningsdag: 2016-05-29

AB Östgötatrafiken (Östgötatrafiken) ägs av Region Östergötland.. I egenskap av Regional kollektivtrafikmyndighet har Region Östergötland uppdragit åt Östgötatrafiken att ansvara för upphandling och drift av kollektivtrafiken i Östergötlands län.

 Östgötatrafiken är en viktig del av vardagen för många invånare i Östergötland. En vanlig vardag genomförs cirka 100 000 resor i vår allmänna kollektivtrafik med pendeltåg, bussar, spårvagnar och skärgårdsbåtar. Utöver den allmänna kollektivtrafiken ansvarar Östgötatrafiken för en stor del av länets särskilda kollektivtrafik, dvs. skolskjuts, färdtjänst och sjukresor.

 Östgötatrafiken ska vara det naturliga och miljövänliga valet i regionen. Vi ska erbjuda våra kunder ett bekvämt och tryggt resande tillsammans med andra kunder. Vår vision är att vara ”Regionens motor”. För att sträva mot vår vision behöver vi ständigt utveckla vår trafik och alla kringtjänster. Det innebär att vi dagligen arbetar för att förbättra vårt erbjudande gällande resmöjligheter, enkelhet, teknisk innovation, störningsinformation, kommunikation med mera. Att resa med Östgötatrafiken skall innebära en resa med hög kvalitet, god komfort och god service. Vi har tagit fram en värdegrund som bygger på de tre kärnvärdena, öppenhet, professionalism och engagemang. Värdegrunden ska vägleda oss i mötet med våra kunder, samarbetspartners och kollegor.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Östgötatrafiken önskar nu stärka sin upphandlingskompetens inom IT-området då vi står inför ett antal större systemupphandlingar de närmaste åren. Vi utökar därför vår avtalsavdelning med en tjänst specifikt inriktad på IT-upphandlingar.”

Du har ansvar för hela upphandlingsprocessen vilket inkluderar planering, framtagande av förfrågningsunderlag samt att genomföra upphandlingar. Dessutom ingår det att ta ansvar för att tillsammans med verksamheten följa upp ingångna avtal. Rollen som upphandlare på Östgötatrafiken är ett självständigt arbete, men Du kommer också att samarbeta med medarbetare på den egna avdelningen (avtalsavdelningen) och på övriga avdelningar inom bolaget. I arbetsuppgifterna ingår att driva mindre projekt samt att ge ett löpande aktivt stöd internt i upphandlingsfrågor samt medverka vid informationstillfällen internt såväl som externt. Då vi hela tiden försöker att hitta nya arbetssätt och modeller för att utveckla kvalitén och affärsmässigheten i våra upphandlingsprocesser behöver du i denna roll tycka om att följa förändringar i omvärlden, ”benchmarka” med andra och bidra till att ständigt utveckla och effektivisera våra upphandlingsprocesser och affärsmodeller.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med möjlighet till flexibel arbetstid (flex).

Din profil

Du har flera års erfarenhet av upphandling/inköp i offentlig sektor med inriktning på IT samt goda kunskaper om lagen om offentlig upphandling (LOU). Högskoleutbildning inom ekonomi/juridik eller annan relevant utbildning är meriterande. Du kan också ha skaffat dig motsvarande kompetens genom längre praktisk erfarenhet. Du har utbildning och erfarenhet av att leda projekt. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, huvudsakligen på svenska.

Som person ser vi att du har förmåga att självständigt driva arbetet framåt och vara resultat- och lösningsorienterad. Du är noggrann, strukturerad och kan växla mellan olika arbetsuppgifter. Du trivs med att samarbeta, skapa goda relationer samt ge service och stöd.

Ansök redan idag!

Ansökan

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att ansöka redan idag! Ansökningar hanteras löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst och att uppdatera dina uppgifter.

Vi tar emot din ansökan via ”Sök jobbet” i denna annons.

Ansvarig rekryterare är Eva-Lena Bohlin och nås på 076-090 24 77 eller på eva-lena.bohlin@unikresurs.se

Väl mött!

Unik Resurs

Välkommen till Unik Resurs!

Din rekryterings- & utvecklingspartner i med- & motgång
Hos oss är du alltid välkommen att kontakta ansvarig rekryterare om du har frågor eller funderingar kring ett annonserat uppdrag.
Om inte detta uppdrag passar dig är du välkommen att kontakta oss så kanske vi kan hitta ditt drömjobb tillsammans. Vi känner regionen och vet var du kan göra bäst nytta med din profil.

Lycka till!


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb