Folkhälsomyndigheten söker erfaren upphandlare

Folkhälsomyndigheten är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Vår vision är en folkhälsa som stärker samhällets utveckling.

Vi erbjuder attraktiva villkor och spännande arbetsuppgifter tillsammans med engagerade och kunniga kollegor. Myndigheten har omkring 490 anställda och bedriver verksamhet i Solna och Östersund.

Erfaren upphandlare

Folkhälsomyndighetens upphandlare arbetar med ett stort spektrum av samhällsviktiga upphandlingar som innebär intressanta utmaningar. Främst upphandlas kvalificerade konsulttjänster, laboratorieutrustning samt läkemedel. Arbetet som upphandlare på Folkhälsomyndigheten är omväxlande och utvecklande samt ger stort utrymme för egna initiativ och stora möjligheter att påverka det framtida inköpsarbetet. Inom upphandlingsfunktionen råder en positiv och trivsam miljö och i nuläget består gruppen av två upphandlare i Östersund och en upphandlare samt en inköpare i Solna.

Dina arbetsuppgifter

Som upphandlare på Folkhälsomyndigheten har du stor frihet att planera ditt arbete och beslutsvägarna är korta. Du får självständigt planera, leda och genomföra alla typer av upphandlingar enligt LOU samt genomföra avrop från ramavtal. I arbetet ingår alla delar i upphandlingsprocessen från behovsanalys och framtagande av komplett förfrågningsunderlag till avtalstecknande och uppföljning. Arbetet bedrivs i samverkan med beställare och andra funktioner på myndigheten. Ytterligare en del i arbetet är att ge råd och stöd till verksamheten samt formulera, kvalitetssäkra och följa upp avtal. Som upphandlare kommer du även att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra upphandlingsprocessen samt att genomföra interna utbildningar och informationsinsatser.

Din kompetens

Krav för anställning

  • Eftergymnasial utbildning inom juridik, ekonomi, inköp eller offentlig upphandling
  • Mycket goda kunskaper om gällande regler i LOU samt övriga tillämpliga bestämmelser och praxis på området
  • Flera års aktuell erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar enligt LOU
  • Gedigen erfarenhet av att upphandla olika typer av kvalificerade konsulttjänster
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Meriterande

  • Högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik
  • Aktuell erfarenhet av att arbeta som upphandlare på en statlig myndighet

Personliga förmågor

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper så som förmåga att självständigt strukturera sitt arbete och prioritera. Du ska vara flexibel med väl utvecklad samarbetsförmåga.

Om anställningen

Du kommer att anställas som handläggare med placering i Solna. Resor till vårt kontor i Östersund förekommer. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning Anställningen är inplacerad i säkerhetsklass. Det betyder att innan du anställs vid Folkhälsomyndigheten kommer säkerhetsprövning och registerkontroll att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen (1996:627). Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Tillträde är snarast enligt överenskommelse.

Övriga upplysningar

Vi önskar arbetsprover. Skicka in två förfrågningsunderlag avseende upphandlingar som du ansvarat för. Minst en ska avse kvalificerade konsulttjänster där minst en kvalitetsaspekt utvärderades. Det går även bra att ange länk eller hänvisning till webbplats där underlagen finns att läsa.

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Yvonne Elofsson på telefonnummer 010-205 28 50.

Fackliga företrädare är för SACO Ulrika Owen, telefon 010-205 28 83, och för ST Anita Ekner, telefon 010-205 24 50.

Vi undanber oss erbjudanden om hjälp med annonsering och rekrytering.

Ansökan

Ansök senast 9 oktober 2016 via myndighetens hemsida som du når via “Sök jobbet” i denna annons.

Arbetsgivarens diarienummer: dnr 02315-2016-2.1.1


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb