Alingsås kommun söker Upphandlare

Arbetsplatsbeskrivning

Alingsås kommun som arbetsgivare erbjuder dig ett meningsfullt arbete med schyssta arbetsvillkor och ledare som ger dig förtroende att utvecklas. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel på arbetsplatsen och ett bättre resultat.

Upphandlingsenheten ingår i Enheten för juridik, kansli och upphandling, som ligger organiserad under Kommunledningskontoret. Enheten ansvarar för kommunövergripande upphandlingar och avtalsuppföljning samt utgör ett stöd till kommunen i upphandlingsrelaterade frågor, operativa såväl som strategiska.

Alingsås kommun har antagit ett tillväxtprogram med mål om en hållbar utveckling. Ett viktigt verktyg för att nå detta mål är att arbeta strategiskt med upphandling och inköp. Vill du vara med och utveckla Alingsås kommun har du nu möjlighet att söka tjänsten som upphandlare då vi nu behöver förstärka med två upphandlare.

Upphandlingsenheten består av ett ungt och kreativt arbetslag. Här får du möjlighet att utvecklas men även att dela med dig av egna kunskaper och erfarenheter. Vi erbjuder dig ett spännande och kreativt arbete i nära samarbete med verksamheterna.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag kommer innefatta att genomföra upphandlingar främst enligt LOU. Du kommer att driva dina egna processer – från behovsinventering till upprättande av avtal. Du kommer att vara en del av den rådgivande funktion som upphandlingsenheten har inom kommunkoncernen samt vara delaktig i kommunens interna och externa utbildningar inom upphandling. Alingsås kommun arbetar aktivt för att stärka dialogen med näringslivet, och du kommer i din roll att medverka i den dialogen.

Kvalifikationer

Tjänsten passar dig som har erfarenhet av offentlig upphandling. Vi strävar efter nytänkande och söker dig som har såväl kunskap som mod att prova nytt.

Du har eftergymnasial utbildning inom offentlig upphandling, bygg, teknik, ekonomi eller juridik. Tidigare erfarenhet inom offentlig upphandling kan kompensera eventuell brist på efterfrågad eftergymnasial utbildning.

Som person är du driven och resultatinriktad, självständig och har god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Du har god analytisk förmåga och är noggrann i dina bedömningar. Du behöver ha social kompetens och lätt för att skapa såväl relationer som förtroende. Tjänsten kräver också att du har stark integritet.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.

Ansök senast:   2017-04-16

Referensnummer:   A661757

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontaktperson

Johanna Hellström, Upphandlingschef
0322-616906

Övrigt

Alingsås präglas av stark tillväxt, nyföretagaranda och är den moderna mötesplatsen. Här hittar du småstadens fördelar och storstadens möjligheter. Med tåg tar det drygt 30 minuter till Göteborg och under en timme till Borås och Skövde.

I Alingsås kommun gillar vi olika. Vi ser mångfald som en tillgång och ett måste för att kunna möta våra medborgare där de befinner sig. Både idag och imorgon.