Akademiska hus söker Projekt-/ Entreprenadupphandlare från norr till söder

Akademiska Hus är ett av Sveriges största fastighetsbolag och en av landets mest aktiva byggherrar med en samlad årlig inköpsvolym om cirka fyra miljarder kronor. Sedan 2014 har vår centrala inköpsavdelning övergripande ansvar för alla inköps- och upphandlingsaktiviteter och arbetar kontinuerligt för att möta verksamhetens behov av varor och tjänster med rätt kvalitet, till rätt totalkostnad och för att främja hållbara leverantörskedjor. Inköpsavdelningen arbetar kategoristyrt och i nära samarbete med våra interna beställare i företagets huvudprocesser. Inköpsorganisationen växer och vi söker därför fler engagerade och drivna medarbetare som vill vara med på vår utvecklingsresa med siktet inställt på att bli fastighetssveriges ledande inköps- och upphandlingsorganisation!

Om rollen

Som Projekt-/ Entreprenadupphandlare är du en av inköpsavdelningens experter med fokus på inköp och upphandling i våra byggprojekt. Du tar rollen som taktisk rådgivare gentemot inköpsavdelningens interna beställare och du leder proaktivt upphandlingsprocessen från A till Ö. Tillsammans med Akademiska Hus projektledare utvecklar du entreprenad- och upphandlingsstrategier och säkrar att upphandlingarna i respektive projekt följer Akademiska Hus riktlinjer, samt att de ger de bästa och mest hållbara resultaten. Du arbetar självständigt och i team med att planera, genomföra och följa upp upphandlingar av konsulttjänster och entreprenader. Du samverkar också löpande med kollegorna på inköpsavdelningen för att säkerställa att bolagsgemensamma strategier tas tillvara och för att utveckla våra gemensamma processer genom ständiga förbättringar. Vidare förväntas du aktivt bevaka marknaden och genom dialog stärka Akademiska Hus attraktivitet gentemot relevanta leverantörer.

Kompetenskrav

 • Relevant akademisk examen inom ekonomi/juridik/teknik/bygg- och anläggning eller motsvarande erfarenhet
 • God erfarenhet av och kunskap om bygg- och anläggningsbranschens allmänna bestämmelser AB04, ABT, ABK, AMA-systemet
 • Minst 3 års erfarenhet av entreprenadupphandling
 • Minst 1 års erfarenhet av upphandling enligt LOU/LUF, alternativt fullbordad utbildning inom LOU (diplom/certifikat eller motsvarande)
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • God datorvana

Meriterande är om du har följande erfarenheter:

 • Erfarenhet som byggprojektledare, kalkylator, inköpare eller liknande roller från bygg- och anläggningsbranschen
 • Erfarenhet av internationella upphandlingar/ leverantörskontakter
 • Erfarenhet av hållbarhetskrav i upphandling
 • Erfarenhet av att genomföra upphandlingar i Visma TendSign

Praktikaliteter/övrigt

 • Möjlig placering vid något av våra kontor i Stockholm, Uppsala, Umeå, Göteborg eller Lund
 • Vi har flera vakanser
 • Resor ingår i tjänsten (i första hand nationellt till våra kontor/projekt)
 • Rollen rapporterar till Akademiska Hus inköpschef
 • Marknadsmässig ersättning och bra villkor

Du erbjuds

På Akademiska Hus blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med trevlig företagskultur och spännande arbetsuppgifter. Du ges från början ett stort ansvar på vägen mot vårt gemensamma mål
– att skapa attraktiva kunskapsmiljöer. Här får du en unik chans att påverka och bidra till framtiden och du får möjlighet att växa i en kunskapsstark organisation. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och eftersträvar därför en kreativ blandning av medarbetare och en jämn könsfördelning.

Om Akademiska Hus

Vi är ett av landets största fastighetsbolag och med fokus på universitet och högskolor bygger och förvaltar vi hållbara kunskapsmiljöer för hela människan. Vår långa erfarenhet och fokus på trender i den akademiska världen gör att vi kan bygga både innovativt och långsiktigt. Idag har vi ett fastighetsvärde på 73 miljarder och en omsättning på 5,7 miljarder, och för att möta den ökande efterfrågan på kunskapsmiljöer har vi en projektportfölj på 16,7 miljarder. Så bidrar vi till ett klokare Sverige. Fler exempel på hur vi jobbar hittar du på akademiskahus.se.

Din ansökan

Sökt tjänsten via att klicka på den ort som är aktuell för dig:

Jurek Rekrytering & Bemanning behandlar ansökningar löpande, så välkommen in med din intresseanmälan redan idag. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Emelie Wijk på tel.nr 0766-33 14 41 alternativt via mail: emelie.wijk@jurek.se

Sista ansökningsdag är den 9 maj 2017. Välkommen med din ansökan!

Anställning:
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Emelie Wijk
0766-33 14 41
emelie.wijk@jurek.se


Bild: AIX Arkitekter AB