Chef Kundstöd till SKL Kommentus

Tycker du om att arbeta i en organisation med starkt framåtdriv som gör nytta? Är du en duktig relationsskapare och drivs av att hjälpa både kunder och medarbetare att bli framgångsrika? Vill du ha möjligheten att utveckla team, verksamhet och kunder? Tveka då inte att söka tjänsten!

Tjänsten
I din roll som chef för Kundstöd kommer du arbeta nära dina medarbetare och våra kunder för att utveckla enheten till att bli ännu mer framgångsrik och till nytta för våra kunder. Det är viktigt att du har ett strategiskt perspektiv, engagerande ledarskap och har kunden i fokus. Teamet består idag av fem personer som jobbar som Regionalt Inköpsstöd med placering på olika platser i Sverige, och verksamheten kan komma att växa. Regionalt Inköpsstöd har en kontinuerlig dialog och bygger goda relationer med våra kunder och leverantörer för att stötta dem i deras verksamhet kring upphandlingsfrågor. Kundstöd deltar även i olika typer av aktiviteter så som mässor, events och seminarier för att informera om våra produkter och tjänster. Genom ett strukturerat arbetssätt ska vi skapa högre förtroende och ökad förståelse för vårt företag med målet att bli en ännu vassare, värdeskapande partner för våra kunder.

Tjänsten är baserad i Stockholm. Du kommer ansvara för den nationella samordningen och utvecklingen av våra aktiviteter och själv ha hand om en del nyckelkunder. Organisatoriskt ingår kundstödsenheten i kommunikationsavdelningen och du kommer att rapportera till kommunikationschefen.

Kvalifikationer
• Erfarenhet av personal- och budgetansvar
• Minst fem års erfarenhet av arbete inom eller mot den offentliga marknaden och kunskap om lagen om offentlig upphandling
• Minst tre års ledarerfarenhet, gärna med erfarenhet av ledarskap på distans
• För tjänsten relevant eftergymnasial utbildning
• Erfarenhet av affärsutvecklingsarbete
• B-körkort
• Stort nätverk inom den offentliga marknaden ses som meriterande

Din profil
Vi tror att du är en positiv, förtroendeingivande och trygg relationsbyggare som har lätt att få med sig andra. Vidare har du ett driv och förmågan att se nyttor för våra kunder samt skapa resultat. Som ledare på SKL Kommentus vill vi att du ska vara tydlig, generös, öppen, visa genuin omtanke och nyfikenhet samt uppmuntrar dina medarbetare till nytänkande och utveckling. Du är väl införstådd med vad som gäller för den offentliga marknaden och är beredd att ta dig an en ny spännande möjlighet inom upphandlingsvärlden.

Ansökan
Ansök via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen. Har du frågor om tjänsten som chef för Kundstöd är du välkommen att kontakta oss. Sista ansökningsdag är 16 maj 2017.

Vi ser fram emot din ansökan!

Kontaktinfo
Cecilia Gerger
Kommunikationschef
08 709 59 05

Daniel Yousefi
HR-ansvarig
08 709 59 93

Om SKL Kommentus
Det finns flera bra anledningar till varför det är intressant, roligt och utmanande att arbeta på SKL Kommentus. Den främsta är att vi alla på företaget har ett viktigt uppdrag – att erbjuda offentlig sektor avtal och tjänster inom inköp och HR. För oss är hållbarhet, samhällsnytta och kvalitet centrala nyckelord. Vår vision är att vara offentlig sektors mest värdeskapande samarbetspartner. Vi är måna om våra medarbetare och strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och hoppas att du vill bidra till att vi når dit.

SKL Kommentus-koncernen består av tre bolag; SKL Kommentus, SKL Kommentus Inköpscentral och AffärsConcept och tre affärsområden; ramavtal, konsulttjänster och media. Tillsammans är vi ca 110 anställda, där vår kärnverksamhet är att hjälpa både kommunala och statliga organisationer att tillgodose deras behov av varor och tjänster. Kommentus har kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer om vår verksamhet på www.sklkommentus.se