Enköpings kommun söker Upphandlare

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se/

Samhällsbyggnadsförvaltningen består av fastighetsavdelningen, park- och gatuavdelningen, plan- och exploateringsavdelningen, måltidsservice, vatten- och avloppsavdelningen, städservice, ekonomi och administration, verksamhetsutveckling. På förvaltningen jobbar ca 280 personer och vi har ett nära samarbete mellan avdelningarna. Vi har gemensamma aktiviteter och friskvård på arbetstid som skapar en kamratlig stämning på förvaltningen. Genom ett stort engagemang, god service och kunskap bidrar vi till en väl fungerande vardag för enköpingsborna.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en rutinerad upphandlare med erfarenhet inom offentlig upphandling, främst inom entreprenadupphandling. Hos oss kommer du självständigt och affärsmässigt planera och genomföra upphandlingar i nära samarbete med kravställare. Det inkluderar hela upphandlingsprocessen med förfrågningsunderlag, annonsering, utvärdering av inkomna anbud och avtalsskrivning.

Du kommer att arbeta med både ramavtals- och objektsupphandlingar av skiftande slag. Viktiga delar i arbete är även att informera, utbilda och ge råd till verksamheten i upphandlingsfrågor. Arbetet innebär många interna och externa kontakter.

Du kommer att ingå i en grupp upphandlare på Samhällsbyggnadsförvaltningen som ansvarar för flertalet av de större investeringarna inom kommunen. På så sätt har upphandlarna ett nära samarbete med förvaltningens avdelningar och du kommer att arbeta i en stimulerande miljö med stor variation i arbetet. Samtidigt sker en strategisk utveckling av kommunens inköpsprocess under ledning av en nytillsatt Inköpschef. Så här får du möjlighet att göra skillnad och bidra i en spännande utvecklingsfas.

Vi har inom kommunen också ett väl utvecklat upphandlingssamarbete med våra sex kringkommuner, samt inom nätverket 4M (Fyra Mälarstäder: Strängnäs, Eskilstuna, Västerås och Enköping).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomi, inköp/upphandling eller juridik, eller annan utbildning som vi bedömer vara lämplig. Du kan också ha förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av upphandling och/eller inköp, gärna från offentlig sektor. Det är meriterande om du har erfarenhet av hur man praktiserar Lagen om Offentlig Upphandling (LOU) och arbete med entreprenadupphandlingar och avtalsuppföljning.

Du är självgående och ansvarstagande, strukturerar själv ditt arbete och driver dina processer. Samtidigt arbetar du bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.

Du förstår och tillämpar affärsmässiga principer. Fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och förstår komplicerade språkliga underlag och kan producera egna dokument av hög kvalitet.

Du har förmåga att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde:   2017-11-01
Eller snarast enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast:   2017-09-30
Referensnummer:   C14963
Välkommen att söka via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontaktperson

Magnus Lindberg
Chef ekonomi och administration
0171-627193

Fackliga företrädare

Ulrika Thunell
SACO, Naturvetarna
070-162 68 81
ulrika.thunell@enkoping.se

Tord Lillja
Vision
0171-625257
tord.lillja@enkoping.se

Övrigt

Vi erbjuder dig ett omväxlande, viktigt och utmanande arbete med stort eget ansvar och många kontakter med interna och externa aktörer. Varmt välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande innan sista ansökningsdag så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-101029.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.