Erfaren upphandlare sökes till Storstockholms brandförsvar

Vi behöver nu förstärka vårt inköpsteam och söker därför en erfaren upphandlare till ett omväxlande och intressant arbete där du arbetar i och ansvarar för hela inköpsprocessen, från tidiga skeden till avtalsuppföljning.

Storstockholms brandförsvar (SSBF) är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

SSBF är räddningstjänsten i de tio kommunerna, och svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi också för larm och ledning av räddningsenheter från sex andra räddningstjänster i Uppland, Södermanland, Västmanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför Storstockholms brandförsvar förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som upphandlare är centralt placerad på enheten ekonomi, inköp och fordon som idag består av nio medarbetare varav tre på inköp. I enhetens uppdrag ingår ett övergripande ansvar för samordning och utveckling av verksamhets- och ekonomistyrning, ekonomiadministration, upphandlingsfrågor samt fordonsförvaltning.
Arbetet innefattar att säkerställa att varor och tjänster upphandlas i enlighet med gällande regelverk. Du kommer självständigt att genomföra upphandlingar i samråd med beställare. Vidare är uppföljning och förvaltning av avtal viktiga delar i ditt arbete. Du bevakar nyheter och lagändringar inom området som kan påverka verksamheten och kommande upphandlingar och avtal.

För att trivas i rollen behöver du gilla variationen av:

  • att planera, leda och genomföra upphandlingsprojekt av varor och tjänster i enlighet med gällande regelverk
  • att utveckla affärsmodeller och avtalskonstruktioner i syfte att skapa bästa möjliga förutsättningar för goda leveranser
  • att planera, leda och genomföra förhandlingar med leverantörer
  • rådgivning och utbildning internt inom upphandlingsfrågor
  • avrop av varor och tjänster från gällande ramavtal

Din profil
Vi söker dig som har examen från universitet/högskola inom ekonomi, juridik alternativt annan utbildning eller erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Flerårig erfarenhet av offentlig upphandling där du självständigt genomfört upphandlingar är ett krav. Du har god vana av att självständigt leda flera parallella upphandlingsprojekt samtidigt.

Det är meriterande om du har kompletterat din examen med någon form av inköpsutbildning. Har du dessutom erfarenhet av arbete i politiskt styrda organisationer är även det meriterande, liksom att ha arbetat med upphandlingsverktyget TendSign eller likvärdigt.

Personliga egenskaper
Som person har du ett utåtriktat och konsultativt förhållningssätt där dina pedagogiska färdigheter, din initiativförmåga samt din förmåga att skapa goda relationer såväl internt som externt värdesätts. Det är viktigt att du har ett strukturerat och kvalitetsinriktat arbetssätt. Bland annat innebär det att du är bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är noggrann och har lätt för att kommunicera i tal och skrift.

Villkor
Tjänsten är på heltid (39,15 h/vecka) med tillträde enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas.
SSBF erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med bra villkor och stora möjligheter till kompetensutveckling och friskvård.
Placering centralt i Stockholm tillsammans med Johannes brandstation.
Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB.

Ansökan
Din ansökan och CV märkt 211-853/2017 vill vi ha senast 2017-08-20 till: registrator@ssbf.brand.se alternativt per post till Storstockholms brandförsvar, Registrator, Box 1328, 111 83 Stockholm.

Kontaktperson
Om du har frågor är du välkommen att kontakta Anna Vastagh Ytander, ekonomichef, på telefon 08-454 88 66 eller anna.vastagh-ytander@ssbf.brand.se
Återkoppling på din ansökan kommer göras under augusti 2017.

Fackliga företrädare
Kontaktuppgifter till fackliga företrädare hittar du på vår webbplats: www.storstockholm.brand.se