Familjebostäder söker Upphandlare

Var med och bygg Stockholm!

Familjebostäder som är en del av Stockholms stad äger, utvecklar och förvaltar attraktiva hyresbostäder och lokaler för Stockholms behov. Vi jobbar för dagens och morgondagens kunder med engagemang, kundnytta, affärsmässighet och nytänkande i fokus. Vi är ett bostadsbolag i tillväxt. Dagens 19 000 hyresrätter utökas de kommande åren med minst 5 000 nya bostäder.

Mer information hittar du på vår webbplats: http://www.familjebostader.com/

Inköps- och upphandlingsenheten tillhör ekonomiavdelningen och utgörs av en Inköpschef och sex medarbetare som alla sitter tillsammans i moderna lokaler i Hammarby Sjöstad. För att stärka gruppen och kunna möta den tillväxt vi står inför söker vi nu ytterligare en upphandlare till vårt team som kan kommer in med ett stort driv och en stark laganda.
Vill du vara med och bygga Stockholm och få möjligheten att tillsammans med dina kollegor utveckla inköps- och upphandlingsarbetet på Familjebostäder?

Välkommen att bli en av oss!

Dina arbetsuppgifter

Som upphandlare hos Familjebostäder sköter du självständigt hela upphandlingsprocessen från ax till limpa. Detta innebär att ta fram förfrågningsunderlag, genomföra och driva upphandlingar samt utforma avtal.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är följande:

  • Att självständigt leda upphandlingsprojekt, men självklart knyter vi rätt kompetenser till varje upphandling för att säkerställa kostnadseffektiva och hållbara inköp.
  • Ansvara för strategier, planering och analyser för de kategorier du arbetar inom.
  • Ansvara för förvaltning av avtal inom de kategorier du arbetar inom samt leverantörskontakter.
  • Tillsammans med verksamheterna arbeta med uppföljning av ingångna avtal inom de kategorier du arbetar inom.
  • Ge stöd och vägledning till verksamheterna i inköps- och upphandlingsfrågor

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en relevant utbildning för tjänsten eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Vi ser att du har 3–4 års erfarenhet av att arbeta självständigt med upphandlingar, samt har goda kunskaper om lagen om offentlig upphandling (LOU). Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet från projektledning. Du bör även ha erfarenhet av arbete i upphandlingssystem.

Vidare ser vi att du har du goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt goda kunskaper i Officepaketet.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är en positiv, driven och engagerad medarbetare som har förmågan att självständigt driva dina projekt framåt. Du är prestigelös och sätter laget före jaget och har lätt för att både skapa och upprätthålla dina relationer.

Som person är du lösningsorienterad och ser möjligheter snarare än problem. Du har ett affärsmässigt och professionellt förhållningssätt i ditt bemötande mot såväl externa som interna kontakter.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är duktig på att kommunicera såväl muntligt som skriftligt och att du kan planera och strukturera dina arbetsuppgifter. Att vara noggrann, analytisk och tydlig i ditt arbetssätt är också nödvändigt.

Att jobba hos Familjebostäder

Familjebostäder har en central roll i bostadsförsörjningen i Stockholm. Bostadsförsörjningen kräver ett effektivt inköps- och upphandlingsarbete, du som Upphandlare spelar därför en viktig roll i vår kärnverksamhet.

Hos oss får du ett arbetsklimat där du ges stor frihet att utvecklas under eget ansvar och där vi vet att människor måste få växa i sin roll för att trivas. Här blir du en i gänget som jobbar för nöjda och trygga hyresgäster samtidigt som vi ser till att det byggs nya hyresrätter i Stockholm. Hos oss får du en yrkesroll där du gör skillnad i människors liv!

Ansökan

Sista ansökningsdag är 17-08-07. Urvalet kommer att ske under v. 32–34.
Har du frågor på tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck via mail: maria.vonsterneck@jurek.se.

Tillträde
Enligt   överenskommelse

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Maria Von Sterneck
0737-07 71 70