UpphandlingsCenter söker junior upphandlare

UpphandlingsCenter Falun Borlänge-regionen är en gemensam upphandlingsorganisation för de samverkande kommunerna Falun, Borlänge, Ludvika, Gagnef, Säter och Hedemora.

Vårt uppdrag är att svara för all upphandling, med några få undantag, och vårt fokus ligger på affärsnytta och hållbara offentliga affärer. UpphandlingsCenter (UhC) har huvudkontor i Ludvika och kontor i Borlänge, Falun, Gagnef, Säter och Hedemora. Sammanlagt är vi 19 medarbetare.

Vi gör årligen upphandlingar för mellan 2 och 3 miljarder kronor. Spännvidden är stor – vi upphandlar allt från organisations/ledarskapsutveckling, konsulter till ekonomi, IT,livsmedel, snöröjning, fordon och fastighetstjänster. Mera information om oss hittar du på: www.upphandlingscenterfbr.se

Om den spännande tjänsten

Våra upphandlare är indelade i team. Du kommer att tillsammans med ett par kollegor att utgöra ett av dessa team, som är specialiserade inom olika branscher och områden. Vi tror att du är i början av din karriär och vi vill ge dig en god start på en arbetsplats där du kommer få chansen att lära dig mycket. Du kommer få växa och utvecklas i din roll.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer till en början att vara att genomföra och stötta verksamheterna med direktupphandlingar samt genomföra förnyade konkurrensutsättningar från ramavtal. Över tid kommer komplexiteten i dina arbetsuppgifter att öka och du kommer självständigt att planera, genomföra samt följa upp upphandlingar som drivs i projektform med dig som projektledare eller projektmedlem.

Du bidrar till affärsutvecklingen av UpphandlingsCenter och har nära kontakt med våra samverkande kommuner och deras verksamheter.

Ditt arbetsområde kan komma att innebära samarbete med Borlänge kommun och Falu kommun. Det innebär i så fall att du kommer att jobba med spännande och varierande upphandlingsfrågor någon dag i veckan på dessa orter.

Kvalifikationer

Vi vill att du har:

  • Relevant utbildning från universitet/högskola, yrkeshögskola eller motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet
  • Praktisk erfarenhet av upphandlingsarbete/inköpsarbete eller erfarenhet genom exempelvis praktik eller kortare anställning inom offentlig eller privat sektor
  • God vana att arbeta i Office-paketet – word, excel och powerpoint
  • För att lyckas i rollen är det viktigt att du är duktig på att kommunicera såväl muntligt som skriftligt. Du formulerar dig väl i tal och skrift och tar självständigt fram texter

Meriterande

  • Erfarenhet av att leda utbildningar eller tala inför större grupper
  • Erfarenhet av såväl offentlig verksamhet som av leverantörssidan
  • Erfarenhet av den elektroniska inköpsprocessen där e-Avrop är ett exempel
  • Erfarenhet av att arbeta konsultativt och i projektform

Din profil

För att lyckas i arbetet behöver du vara en engagerad person med god analytisk förmåga och ha ett strukturerat arbetssätt. Du ska dels kunna arbeta självständigt men också vara initiativrik samt fungera drivande i de processer du involveras i. Ditt öppna och utåtriktade arbetsätt bidrar till att arbetet i teamet fungerar väl. Du är strukturerad och duktig på att informera och kommunicera så att dina kunder och kollegor har lätt att följa. Du är lösningsfokuserad har en förmåga att se helhetslösningar.

Du är flexibel, har en god samarbetsförmåga och du delar gärna med dig av dina erfarenheter. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Vi erbjuder dig

Vi på UpphandlingsCenter tycker det är viktigt att ge våra medarbetare goda förutsättningar för ett långt och hållbart arbetsliv så vi erbjuder även friskvårdsbidrag/friskvårdstid samt hälsoundersökningar till våra medarbetare. Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för engagemang i en framtidsinriktat organisation där du får en goda möjligheter att påverka och utveckla din kunskap inom offentlig upphandling.

Övriga upplysningar:

Vi erbjuder ett vikariat på heltid från och med tidigast 1 oktober 2017 längst till och med 30 september 2018 med stor möjlighet till en tillsvidareanställning.

Placeringsort för anställningen är Ludvika. Eventuell möjlighet till tjänstgöring 2-3 dagar/vecka i Falun/Borlänge regionen.

Ansök till tjänsten via ” Sök jobbet” knappen på den här sidan – du söker den här spännande tjänsten på ett enkelt och snabbt sätt. Sista ansökningsdag är 11 augusti 2017

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Chef UpphandlingsCenter Anders Karlin, 072-216 03 87
anders.karlin@ludvika.se

Upphandlingschef Mariana Hasselström, 0240-860 67
mariana.hasselstrom@ludvika.se

Fackliga företrädare nås via kommunens växel, 0240-860 00

Till andra rekryterings- och annonsföretag: Vi har redan valt våra samarbetspartners i samband med denna annons.