Konkurrensverket söker Jurist till enheten för upphandlingsskadeavgift

Diarienummer: 67/2017

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och samtidigt ha balans i livet?

Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Är du en jurist med inre driv och nyfikenhet? Gillar du att lägga pussel och ta reda på vad som hänt egentligen? Vill du jobba med att utreda överträdelser av reglerna om offentlig upphandling? Vi kan ge dig ett utvecklande jobb med verkliga djupdykningar inom rättsområdet offentlig upphandling och även andra rättsområden som blir aktuella vid offentliga inköp.

Konkurrensverket har i uppdrag att bedriva tillsyn över upphandlingslagstiftningen. Enheten för upphandlingsskadeavgift utreder ärenden som rör misstänkta eller påstådda otillåtna direktupphandlingar för att Konkurrensverket ska kunna föra processer i domstol om upphandlingsskadeavgift.


Dina arbetsuppgifter  

  • Du arbetar med tillsyn av regelverket kring offentlig upphandling och genomför juridiskt kvalificerade utredningar
  • Du medverkar i projekt som syftar till att främja en effektiv upphandling eller förbättra efterlevnaden av upphandlingsreglerna
  • Du deltar i Konkurrensverkets externa informationsarbete om upphandlingstillsyn och i övrigt i Konkurrensverkets verksamhet

Kvalifikationskrav 

  • Du har akademisk examen inom juridik.
  • Du har minst ett års erfarenhet av arbete med kvalificerad upphandlingsjuridik.
  • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Du har god samarbetsförmåga, gott omdöme, engagemang och initiativförmåga. Du är strukturerad, resultatinriktad och kan arbeta självständigt.

Det är meriterande om du utöver kraven också har läst kurser i upphandlingsjuridik,
har praktisk erfarenhet av att genomföra upphandlingar och/eller av att utarbeta upphandlingsunderlag,
Erfarenhet av att leda projekt eller arbeta i en projektorganisation.
Genomgången notarietjänstgöring eller erfarenhet av att behandla upphandlingsrättsliga ärenden vid domstol eller advokatbyrå.
Erfarenhet av att bedöma juridiska frågeställningar ur olika rättsliga perspektiv och inom andra rättsområden, särskilt avtalsrätt, entreprenadrätt, IT-rätt, arbetsrätt, bolagsrätt och processrätt.

Upplysningar 

Anställningsformen är tillsvidare på heltid med sex månaders provanställning. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till:

Enhetschef Malin de Jounge eller Martina Lystedt, personalhandläggare. Fackliga företrädare Håkan Carlsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Du ansöker via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.
Sista ansökningsdag är den 2017-02-16 

Välkommen med din ansökan!

Konkurrensverket är en myndighet med uppdrag att arbeta för en effektiv konkurrens i privat och offentlig verksamhet till nytta för konsumenterna samt en effektiv offentlig upphandling till nytta för det allmänna och marknadens aktörer