Kriminalvården söker Affärs- och upphandlingsjurist till Inköpsenheten

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

Inköpsenheten har i uppdrag att utveckla, styra och samordna myndighetens inköp. Inköpsenheten svarar också för juridiskt stöd och rådgivning kring inköp- och avtalsfrågor kopplat till upphandlingar. I vårt uppdrag ingår även att följa upp avtal och utveckla myndighetens e-handel. Hos oss arbetar 19 personer och vi genomför upphandlingar för sammantaget cirka 2,5 miljarder kronor varje år.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlingsjurist kommer du att vara en viktig person för våra upphandlingar och kommersiella avtal. Du kommer att stödja dina kollegor och Kriminalvårdens övriga verksamheter i upphandlingsjuridiska frågor. Det innebär bl.a. att tolka avtal, ansvara för avtalsmallar, hantera överprövningar, granska upphandlingsdokument, göra riskbedömningar från ett juridiskt perspektiv, medverka i olika utredningsuppdrag samt ingå i projekt för att utveckla upphandlingsverksamheten. Du kommer också att genomföra egna upphandlingar där du ansvarar för att planera och genomföra upphandlingar genom hela upphandlingsprocessen, från behovs- och marknadsanalys till anbudsförfrågan, utvärdering, förhandling och uppföljning av avtal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en juristexamen och flerårig erfarenhet av arbete med upphandlingar och upphandlingsjuridik samt god kännedom om LOU och avtalsrätt. Du har erfarenhet av projektarbete, både som ledare och medarbetare. Vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper. Du har en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift och du kan sammanfatta juridik på ett lättillgängligt och korrekt sätt på både svenska och engelska. Du har en vana av att sammanställa resultat och dra slutsatser. Erfarenhet av arbete med kommersiella avtalsfrågor är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vilket för oss innebär bland annat att du är en noggrann, engagerad person med god samarbetsförmåga som också är självständig i ditt arbete. Till ditt sätt är du pedagogisk, serviceinriktad, prestigelös. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt mot uppsatta mål och är van att hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Arbetet innebär många kontakter både inom Kriminalvården och med våra leverantörer, vilket ställer stora krav på du är utåtriktad och kan skapa förtroende och goda relationer genom ett konsultativt arbetssätt. Du trivs i att arbeta i en organisation under utveckling och är inte rädd för nya och förändrade uppgifter Du är bra på att få saker utförda i tid och du är mån om att skapa nytta genom offentliga affärer.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2017-06-06
Referensnummer: A679772
Ansökvia ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontaktperson

Helen Widin
Inköpschef
011-496 52 57

Fackliga företrädare

Gunilla Jonsson
OFR-S/ST
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-S
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Övrigt

Provanställning kan komma att tillämpas.

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.