Linköpings universitet söker Upphandlare

Ref: LiU-2017-01298

Vid Linköpings universitet har vi för vana att tänka nytt. Att ständigt utmana oss själva har varit vår starkaste drivkraft sedan starten 1975. Om du också drivs av att söka svar bortom traditionerna och över ämnesgränserna hoppas vi att du vill söka arbete vid vårt universitet. Tillsammans kan vi hitta lösningar till samtidens utmaningar.

Vi söker nu en upphandlare till Upphandlingsenheten.

Dina framtida arbetsuppgifter
Vi söker en upphandlare som självständigt kan samordna och genomföra upphandlingar på ett affärsmässigt sätt. Att arbeta som upphandlare hos oss är utvecklande och varierande och innebär att genomföra upphandlingar inom många olika områden för såväl varor som tjänster. Arbetet bedrivs dels i projektform på uppdrag av och i samarbete med universitetets institutioner och enheter och dels enligt en strategisk plan.

Upphandlaren ingår i både mindre och större arbetsgrupper. Du förväntas kunna axla en projektledande och konsultativ roll i de upphandlingar som du kommer att ansvara för. I arbetsuppgifterna ingår hela upphandlingsprocessen från marknadsundersökning, upprättande av förfrågningsunderlag, annonsering, utvärdering av inkomna anbud samt avtalsskrivning. Viktiga delar i ditt arbete är också avtalsuppföljning och förvaltning av avtalen. Du kommer även att ge råd och stöd i inköps- och upphandlingsfrågor till dem inom organisationen som gör egna avrop och upphandlingar. Verksamhetens inköpsbehov är av mycket skiftande karaktär vilket avspeglas i upphandlingsuppdragen.

Din framtida arbetsplats
Upphandlingsenheten är en av fyra enheter inom Rättsavdelningen. Avdelningen tillhör Universitetsförvaltningen. Enheten ansvarar för upphandlingsverksamheten, samordnar och genomför upphandlingar; ramavtal och upphandlingar av forskningsutrustning, tjänster, system etc. Vi ger råd, information och genomför utbildningar i upphandlingsfrågor inom hela universitetet.

Anställningen är placerad på Upphandlingsenheten på Campus Valla i Linköping. Enheten består idag av 10 personer. Resor till våra övriga campus som finns i Norrköping och på Universitetssjukhusområdet i Linköping förekommer. Vår målsättning är att leverera ett professionellt stöd inom upphandling och bidra till verksamhets- och affärsnytta för Linköpings universitet. Vårt mål är också att utveckla det strategiska och långsiktiga perspektivet i upphandlingsverksamheten.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning för att arbeta med kvalificerade upphandlingar hos oss. Du kan t ex vara naturvetare, ingenjör, ekonom eller jurist alternativt har du KY/YH-utbildning i offentlig upphandling alternativt har du erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har flera års erfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar inom Lagen om offentlig upphandling (LOU), från den köpande eller säljande sidan.

Du är van att hantera flera projekt parallellt och du kan hantera stressiga situationer.

Du är kommunikativ och har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. En god förmåga att uttrycka sig på engelska behövs också.

Arbetet ställer krav på mycket god samarbetsförmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du är självgående, har integritet och en god pedagogisk förmåga. Du driver, planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och håller de tidsramar som ställts upp.

Det är meriterande om du har
– erfarenhet av tjänsteupphandlingar
– erfarenhet av arbete i projektform/projektledning
– erfarenhet av avtalsprocesser

Anställningens omfattning
Heltid, tillsvidare.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Lön
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.

Fackliga kontaktpersoner
För kontakt med fackliga kontaktpersoner se http://old.liu.se/jobba/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner?l=sv

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 17/4. Du söker denna anställning via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas.

Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.

Välkommen med din ansökan!

Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Kontaktpersoner

Eva Rosell
Enhetschef
+46 13 28 28 71
eva.rosell@liu.se

Hans Kempe
Upphandlingschef
+46 13 28 10 79
hans.kempe@liu.se

Lina Landström
HR-konsult
+46 13 28 69 93
lina.landstrom@liu.se