Marks kommun söker Upphandlare

Arbetsplatsbeskrivning

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en urstark ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Inte så märkligt eftersom allt fler får upp ögonen för vilken livskvalitet vi erbjuder. Med närheten till Borås, Göteborg och Varberg finns alla möjligheter att njuta av natur, hav och storstadspuls. Detta samtidigt som just Du kan vara talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Upphandlingsfunktionen genomför upphandlingar för alla verksamheter i Marks kommun. Vi upphandlar varor, tjänster och entreprenader i form av objekts- och ramavtalsupphandlingar. Organisatoriskt tillhör upphandlingsfunktionen teknik- och serviceförvaltningen.
Marks kommun har en positiv utveckling och står inför stora investeringsbehov de kommande åren. Vi söker därför två upphandlare varav en kommer att vara mer inriktad mot entreprenadupphandlingar.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlare ansvarar du för att planera och genomföra upphandlingar utifrån verksamheternas behov. Arbetet innebär att ta fram marknads- och behovsanalys, kravställning, utforma förfrågningsunderlag samt göra kvalificering och utvärdering. I rollen ingår också att bistå vid uppföljning av avtal och att svara på frågor och ge råd vid inköp och upphandling. I entreprenadupphandlingar jobbar du nära projektledaren inom de tekniska verksamheterna och fungerar som stöd och resurs i upphandlingsrelaterade frågor.
Alla inom enheten arbetar med att löpande utbilda och informera organisationen i inköps- och upphandlingsrelaterade frågor. Vi informerar även politiker, leverantörer samt andra parter. Vårt upphandlingsverktyg är Visma Commerce TendSign.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av upphandlingsarbete/inköpsarbete, gärna inom offentlig sektor. Det är extra meriterande om du har arbetat med entreprenadupphandlingar. Du har god kännedom om de regelverk som gäller för offentlig upphandling.
Vi vill att du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du som ska jobba med entreprenadupphandlingar kan ha en bakgrund som projektledare inom tekniska verksamheter
Upphandlingsfunktionen är en liten arbetsgrupp och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du måste ha lätt för att samarbeta och kommunicera med andra, både inom den egna gruppen och utåt mot beställare, näringsliv och andra intressenter. Som upphandlare är du van att arbeta självständigt och ta egna initiativ, du har förmåga att strukturera ditt arbete och trivs med att ha flera projekt igång samtidigt. Din datorvana är god och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är en fördel om du har erfarenhet av upphandlingssystem som Visma Commerce TendSign eller liknande.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid
Tillträde snarast.

Ansökan
Ansök  via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen
Sista ansökningsdag är:   2017-03-26
Referensnummer:   A658848

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen:   2

Kontaktperson
Lena Arvidsson ,Sektorchef, 0320-21 70 52 , lena.arvidsson@mark.se

Facklig företrädare
Birgitta Swedblom, Vision,0320-21 70 00

Övrigt
Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Marks kommun har upphandlade avtal.