Mölndals stad söker Upphandlingschef

Referensnummer :A663352

Om tjänsten

Som chef för upphandlingsenheten leder du stadens centrala upphandlingsenhet som för närvarande består av fem upphandlare, en upphandlingsjurist samt två administratörer. Upphandlingsenheten upphandlar och tecknar ramavtal inom olika områden där det finns ett gemensamt behov för stadens förvaltningar. Upphandlingsenheten arbetar därutöver såväl styrande som stödjande inom upphandling och inköp för hela staden.

I ditt chefsuppdrag ingår även att genomföra upphandlingar och teckna avtal samt arbeta strategiskt med upphandlingsfrågor. Du är kommunstyrelsens expert och ansvarar för

• att stadens behov av stadsövergripande upphandlingar tillgodoses
• att verka för samordning av upphandlingsverksamheten inom staden
• att följa upp och analysera upphandlingsfrågor och egna ramavtal
• att verka för uppfyllelse av politiskt antagna mål gällande upphandling som styrmedel
• att sprida information om bl. a pågående upphandlingar och tecknade avtal
• att utgöra en kvalificerad stödfunktion för kommunens förvaltningar i upphandlingsfrågor
• att vara stadens samverkandepart med andra upphandlande myndigheter

Vi erbjuder dig möjligheten att på ett strategiskt och affärsmässigt sätt vara med och utveckla Mölndals stads upphandling. Du får arbeta i en organisation med specialistkunskaper inom många områden som verkar ur ett samhällsperspektiv.

Din profil

Vi söker dig som är en drivande och kompetent person med inriktning och erfarenhet av offentlig upphandling och som är redo att leda stadens fortsatta upphandlingsarbete och utvecklingen av elektronisk handel. Du har en relevant akademisk examen och har dokumenterad kunskap i LOU. Du har omfattande praktisk erfarenhet av offentlig upphandling och av att arbeta med elektroniska upphandlingssystem. Du har ett strategiskt och affärsmässigt förhållningssätt och verkar ur ett helhetsperspektiv. Du har förmågan att prioritera, fatta tydliga beslut och följa upp verksamheten. Du arbetar med mål- och resultatfokus. Erfarenhet av ledarskap är meriterande. Som person drivs du av att skapa möjligheter till förbättringar och engagemang och delaktighet i din omgivning. Du är nyfiken och tycker om att samverka med många olika verksamheter. Du har ett systematiskt arbetsätt och stark integritet.

Om Mölndals stad

Stadsledningsförvaltningen erbjuder stöd och service till övriga förvaltningar i Mölndals stad samt styr och driver utveckling inom bland annat ekonomi, juridik, upphandling, IT, HR och kommunikations- och kanslifrågor. Förvaltingen har omkring 180 medarbetare.

I Mölndals stad är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för Mölndalsborna. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Mölndal blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Ansökan

Ansök via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen. Sista ansökningsdag är 30 april 2017. Urval sker löpande under ansökningstiden.

Anställningen

Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse.
Antal tjänster: 1

Kontakt

Henriette de Maré
Chef Juridik- och upphandlingsavdelningen, förste stadsjurist
031 – 315 12 74

Fackliga företrädare

Åsa Kramér
SACO
031-315 14 36

Martina Halldin
Vision
031 – 315 35 62

Övrig information

Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att få en bättre spegling av vår verksamhet. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Mölndals stad har upphandlade avtal. Urval sker löpande under ansökningstiden.