Östersund kommun söker upphandlare

Tillsvidareanställning på heltid.
Tillträde enligt överenskommelse.

Samtliga kommuner inom Jämtlands län samarbetar inom upphandling via ett gemensamt upphandlingskontor. Upphandlingskontoret finns i Östersund och upphandlar ramavtal för varor och tjänster som de samverkande kommunerna har behov av. Kontoret styrs politiskt via Gemensam nämnd för upphandlingssamverkan (GNU). Upphandlingskontoret gör även upphandlingar på uppdrag, det kan vara varor och tjänster som är specifika för någon förvaltning inom någon av kommunerna. Idag består upphandlingskontoret av nio medarbetare som alla sitter i Östersund där även denna tjänst kommer att vara förlagd.

Vår upphandlingssamverkan är inne i en expansiv fas på upphandlings- och inköpsområdet innefattande bl.a. införande av kategoristyrning och e-handel. Vi törs lova att du hos oss på Upphandlingskontoret får möjlighet att arbeta med några av de mest utmanande och intressanta upphandlings- och inköpsuppdragen!

Arbetsuppgifter

Att arbeta som upphandlare hos oss är utvecklande och varierande och innebär att i nära samverkan med våra beställare professionellt och affärsmannamässigt genomföra upphandlingar inom olika områden. Du kommer att få specialisera dig inom något/några av våra upphandlingsområden.

Arbetet innefattar att säkerställa att varor och tjänster upphandlas i enlighet med gällande lagstiftning. Du kommer självständigt att ta fram upphandlingsdokument och göra utvärderingar i samråd med beställare inom ditt område. Vidare är uppföljning och förvaltning av avtalen viktiga delar i ditt arbete. Vi arbetar även på uppdrag som konsulter ute i de olika kommunerna vilket innebär många kontaktytor både internt och externt.

I tjänsten ingår också att tillsammans med övriga upphandlare utveckla upphandlarrollen, förbättra rutinerna för upphandlingar, ta fram/utveckla mallar, följa den juridiska utvecklingen och föra ut kunskap i den egna och uppdragsgivarnas organisationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen från universitet/högskola inom ekonomi, inköp, juridik alternativt annan utbildning eller erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Flerårig erfarenhet av upphandlingsarbete och LOU där du självständigt genomfört upphandlingar är starkt meriterande. Har du dessutom erfarenhet av arbete i politiskt styrda organisationer är även det meriterande. Att du är affärsinriktad är en självklarhet samt att du är kvalitets- och serviceinriktad. Du har också vana av att självständigt leda upphandlingsprojekt och att ha flera projekt igång samtidigt.

Körkort för bil krävs då tjänsten omfattar hela länet och resor ingår som en naturlig del i arbetet.

Personliga egenskaper

Dina personliga egenskaper, ditt driv och din utvecklingspotential är mycket viktiga för oss. Vi söker en driven och strukturerad person som vill vara med och påverka och göra skillnad, bidra till en positiv utveckling av vår verksamhet. Som person är du saklig, tar ansvar och du trivs i att arbeta tillsammans med andra människor samt är lyhörd och har hög integritet. Du har också en väl utvecklad kommunikativ förmåga med ett nyanserat språk. Vi vill också att du är resultatorienterad, analytisk och ser lösningar och alternativa möjligheter.

Övrigt

Östersunds kommun erbjuder en stimulerande arbetsmiljö med bra villkor och med stora möjligheter till kompetensutveckling, årsarbetstid, friskvårdsbidrag och företagshälsovård.

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

Kontaktpersoner

Gustaf Danielsson, tillförordnad upphandlingschef, 063-14 33 14

Fackliga kontaktpersoner nås via kundcenter 063-14 30 00

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare.

Sista ansökningsdag

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Ansök snarast, dock senast 2017-06-25.