Partille kommun söker upphandlingsansvarig

Arbetsplatsbeskrivning

Partille kommuns vision är att man ska leva mitt i det goda livet. Våra 37 000 invånare och människor som arbetar och verkar i kommunen ser vi som våra kunder. Det är upp till oss 2 800 anställda, att leverera kvalitet och service som innebär att det ska vara gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Internt arbetar vi med en gemensam kultur för alla anställda som rustar oss för uppdraget. Värdeorden i kulturarbetet är allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Vi tycker att du är viktig och vi är måna om din utveckling och inte minst balansen mellan jobb och fritid. Partille kommun erbjuder dessa förmåner.

Kansli- och upphandlingsenheten ingår i kommunenens centrala ekonomiavdelning. Upphandlingsenheten samordnar, stödjer och genomför upphandlingar till kommunens samtliga verksamheter samt gör avtalsuppföljning. Enheten består av en upphandlingsansvarig och en upphandlare, och nu söker vi en ersättare till upphandlingsansvarig.

Kommunen står just nu inför några större utmaningar inom upphandlings- och inköpsverksamheten; införande av e-handel på sikt samtidigt som ett projekt kring effektivisering av kommunens inköpsprocess bedrivs. Tjänsten innebär därför stora möjligheter för dig som vill driva och påverka arbetet med att organisera detta på bästa sätt, och på så sätt bidra till kommunens framgång med korrekta och effektiva inköp.

Arbetsbeskrivning

Partille kommun samarbetar med förvaltningen för inköp och upphandling. i Göteborg och använder samma IT-stöd, WINST, för kommunens inköp och avtalsförvaltning. Kommunens upphandlingsprocess sker digitalt med hjälp av IT-stödet TendSign.

Upphandlingsansvarig ansvarar tillsammans med upphandlaren för hela upphandlings- och inköpsprocessen, där du som upphandlingsansvarig också arbetar nära övriga på ekonomiavdelningen. Upphandlingsenheten ansvarar för upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader åt kommunens förvaltningar, där du har det övergripande ansvaret.

Som upphandlingsansvarig är du systemansvarig för WINST och TendSign.

Tillsammans med upphandlaren är ni upphandlings- och inköpsstöd till kommunens förvaltningar, samt att ni internt informerar och utbildar inom ert ansvarsområde.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning inom bygg- och anläggning, ekonomi eller juridik, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Önskvärt är om du har kompletterat med någon form av inköpsutbildning.

Du har flerårig erfarenhet av att genomföra kvalificerade upphandlingar, gärna även inom entreprenadverksamhet och offentlig verksamhet. Du har goda kunskaper om LOU, Lagen om offentlig upphandling, samt LUF, Lag om offentlig upphandling i försörjningssektorn. Önskvärt är också kunskap om inköpssystemet WINST, samt upphandlingssystemet TendSign. Kommunen väntas på sikt övergå till ett system med e-handel varför kunskaper och erfarenhet inom e-handel och inköpsfunktion kopplad till e-handel är kvalificerande. Kunskap om övriga ekonomiprocesser är också meriterande.

Som person har du ett utåtriktat och konsultativt förhållningssätt där dina pedagogiska färdigheter, din initiativförmåga samt din förmåga att skapa goda relationer såväl internt som externt värdesätts. Det är viktigt att du har god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt, bland annat innebär det att du är bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är noggrann och har lätt att kommunicera i tal och skrift. Du har en positiv attityd till utmaningar i arbetet och samarbetar väl med andra eftersom arbetet innebär många kontakter såväl i internt som externt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde snarast.

Vi kan komma att börja med intervjuer innan sista ansökningsdatum har gått ut.
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök senast:   2017-06-25
Referensnummer:   A687307
Välkommen att söka genom ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1
Arbetstid: Dagtid.

Kontaktperson

Ulrika Hylander
Chef kansli- och upphandlingsenheten
031-792 12 50
ulrika.hylander@partille.se

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.