Polisen söker erfarna It-upphandlare till It-inköp

Vill Du bli en av oss som driver Polisens it-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten? Polisens It-avdelning levererar it-stöd till hela Polismyndigheten och dess drygt 29 500 medarbetare.

Beskrivning av arbetsplatsen

It-avdelningen har drygt 750 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av it-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden. Vi samverkar även i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet samt bidrar aktivt till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Som anställd på It-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt.
Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Sektionen It-inköp, som är en del av it-avdelningskansliet, tillhandahåller bl.a. stöd i upphandlings- och inköpsfrågor, hantering av externa leverantörer, samt juridiskt stöd och expertkompetens inom polisdatalagen och personuppgiftslagen och liknande rättsområden. Sektionen är en relativt nybildad och idag expanderande inköpsorganisation som har en drivande och proaktiv roll när det gäller att förse polisorganisationen med it- lösningar. Vi bidrar till polisorganisationens förmåga att kontinuerligt och på ett rättssäkert sätt tillgodose Polisens behov av optimerade produkter och tjänster inom it, till nytta för användarna och medborgarna. Hos oss på It-inköp får du möjlighet att arbeta med några av de mest utmanade och intressanta upphandlings- och inköpsuppdragen i nära samarbete med den polisiära verksamheten.

Inom sektionen är det gruppen It-upphandling som ansvarar för Polisens samtliga it- upphandlingar och avrop från it-ramavtal. Vi söker nu flera erfarna upphandlare till gruppen. Är Du vår blivande kollega?

Arbetsuppgifter

I din roll som it-upphandlare ansvarar du för att:
• Självständigt genomföra såväl it-upphandlingar som avrop genom förnyad konkurrensutsättning från it-ramavtal av ofta hög komplexitet, i enlighet med lagen om offentlig upphandling och lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet,
• Leda större it-upphandlingar,
• Medverka i flera parallella uppdrag i hela processen, från förberedande behovs- och marknadsstudier till framtagande av avtal.
• Ge stöd och råd i upphandlings- och avropsfrågor
• Bedriva arbetet konsultativt i nära samarbete med interna kunder (s.k. produktägare) och kollegor från andra delar av organisationen men även samarbeta med andra myndigheter vid samordnade inköp. Samverka med övriga roller inom inköpsorganisationen, med din kunskap och expertis kan det bli aktuellt handleda andra upphandlare inom gruppen.
• Vid behov genomföra interna utbildningar i upphandlings- och avropsfrågor,
• Bidra i arbetet med inköpsorganisationens utvecklingsarbete

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Akademisk examen inom juridik, ekonomi eller teknik, eller YH/KY-utbildning inom offentlig upphandling eller motsvarande längre utbildning som anses relevant för arbetet med kvalificerade it-upphandlingar och avrop genom förnyad konkurrensutsättning.
• Flerårig dokumenterad erfarenhet av att självständigt genomföra kvalificerade upphandlingar inom offentlig verksamhet.

Meriterande
Det är meriterande om du har:
• Förvärvat kunskaper av LOU och/eller lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet.
• Erfarenhet av genomföra it-upphandlingar och/eller avrop genom förnyad konkurrensutsättning från it-ramavtal enligt detta regelverk. Erfarenheten får du gärna ha förvärvat från arbete på stora organisationer.
• Erfarenhet av förändringsarbete

Personliga egenskaper
Arbetet ställer krav på att du har en god analytisk förmåga samt är noggrann och strukturerad. Du är initiativrik, resultatinriktad och drivande med hög integritet. Du har god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor. Det krävs vidare att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet då arbetet innebär många kontakter inom myndigheten.

Kontaktpersoner

Välkommen att kontakta Michal Kasina, chef It-upphandling, tfn: 010-563 48 49. Besök gärna Polisens webbplats www.polisen.se

Facklig företrädare

Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92;  Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 422.

Övrig information

Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader. Arbetsplatsen är belägen på Kungsholmen i Stockholm. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Urvalsarbetet kommer att påbörjas vecka 34.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med hr-support@polisen.se och ange annonsens referensnummer.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via Polisens webbaserade rekryteringsverktyg