Region Skåne söker Upphandlare till Regionfastigheters Upphandlingsenhet i Lund

Arbetsplatsbeskrivning
Gör skillnad. Varje dag.

Regionfastigheter är Region Skånes nya förvaltning med uppdrag att ansvara för ägandet och utvecklingen av Region Skånes ägda och förhyrda fastigheter. Förvaltningen säkerställer att investeringar i Region Skånes vårdbyggnader görs så resurseffektivt och hållbart som möjligt.

Region Skåne genomför just nu de största satsningarna någonsin på sjukhusområdena i Helsingborg, Malmö, Lund och Ängelholm. Målet är bättre vård och arbetsmiljö med sjukhus som är väl rustade för att möta framtidens krav. Läs mer om satsningen på www.skane.se/framtidenssjukvard. Regionfastigheter ansvarar för den samlade planerings- och byggprocessen från behovsanalys till idrifttagande. Arbetet med behovsanalys och planering sker i nära samverkan med berörd verksamhet där Regionfastigheter har en samordnande och stödjande roll.

Regionfastigheters Upphandlingsenhets uppdrag är fastighetsrelaterad upphandling, att ansvara för fastighetsrelaterade ramavtal, vara en stödfunktion för upphandlingsfrågor och hantera upphandlingsstrategiska frågor och entreprenadrättsliga diskussioner relaterade till Regionfastigheter. Upphandlingsenheten är placerad i Regionfastigheters stab och består av tre upphandlare, en avtalsförvaltare (vakant), en avtalsadministratör, en upphandlingsstrateg och en enhetschef.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten som upphandlare ligger inom Regionfastigheter vilket innebär att du kommer att arbeta med upphandling av entreprenader, material och tjänster som krävs för att uppföra, underhålla och renovera Region Skånes fastigheter. Det innebär att du ska genomföra upphandlingar i enlighet med LOU i samarbete med bygg- och installationsprojektledare och andra medarbetare som har specialistkunskaper inom området som ska upphandlas. Det kan gälla alla typer av avtal så som ramavtal, drift- och underhållsavtal men framförallt större eller komplicerade projektspecifika entreprenad- och tjänsteupphandlingar.

Upphandlarna arbetar även med att utbilda samt ge råd och stöd i upphandlingsfrågor till verksamheten inom Regionfastigheter men samverkar också med andra verksamheter inom Region Skåne så som Regionservice och Koncerninköp. Som upphandlare har du en viktig roll i att säkerställa att upphandling sker i enlighet med lagar, förordningar och Region Skånes upphandlingspolicy samt att upphandlingarna är affärsmässiga och professionella.

Du ansvarar för att säkerställa de kommersiella villkoren och för att upphandlingen görs korrekt ur ett juridiskt perspektiv. Upphandlingsenheten är en lärande organisation som strävar efter att förbättra kvaliteten på Region Skånes fastighetsrelaterade upphandlingar och kontrakt. Att ta tillvara erfarenheter och implementera dem i kommande upphandlingar är en viktig del i arbetet och något som enheten arbetar mycket aktivt med. Du samarbetar med avtalsförvaltaren och bygg- och installationsprojektledarna för att implementera lärdomar från uppföljning i upphandlingar och avtalsförlängningar både vad gäller upphandlingsmodeller och kontraktsinnehåll. Du stöttar projektledare i den strategiska diskussionen med leverantören för att säkerställa att vi tolkar och tillämpar avtalet på samma sätt i hela regionen.

Resor i tjänsten ingår i begränsad omfattning inom Region Skåne då vi har personal i Lund, Malmö, Helsingborg och Kristianstad.

Kvalifikationer
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom upphandling, bygg, industriell ekonomi, entreprenadjuridik, inköp eller liknande. Är du dessutom civilingenjör är detta meriterande. Du bör ha flera års arbetslivserfarenhet där du har säkerställt din kompetens inom framförallt upphandling men även entreprenadjuridik, byggnation och ekonomi. Du kan ha arbetat som upphandlare, kalkylator eller inköpare på byggföretag. Projektledarerfarenheter eller arbetsledarerfarenheter ses som mycket meriterande då du i upphandlingarna agerar som projektledare och ansvarar för att hålla ihop att alla deltagare levererar för att säkra slutresultatet.

Du ska ha ett utvecklat affärssinne och arbetar alltid utifrån att uppnå den bästa affären utifrån de givna förutsättningarna. I denna roll har du många kontaktytor varför mycket god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift är ett krav. Du har tidigare erfarenhet av upphandlingar enligt LOU, gärna med anknytning till byggrelaterade projekt. Har du dessutom erfarenhet av upphandling mot AMA AF som grund ser vi det som ett extra plus. Även förhandlingsvana är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Du ska vara engagerad, ansvarstagande och självständigt kunna planera ditt arbete i förhållande till de behov som verksamheten har. Du har god samarbetsförmåga och får fram det bästa ur dina kollegor. Ett inre driv att komma till avslut och leverera under givna förutsättningar är viktigt för tjänsten. Arbetet kräver detaljfokus men detaljerna måste planeras i sitt sammanhang för att säkerställa resultatet.

Vi värdesätter att du är prestigelös och har förmåga att skapa och bibehålla goda relationer vilket är en viktig faktor för att nå framgång i samarbetet såväl inom som utom vår egen verksamhet.

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan Ansök senast: 2017-03-26

Referensnummer: A656161

Ansök via ”Sök Jobbet” ”knappen här i annonsen

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen:1

Kontaktpersoner
Tomasine Beckman Edén, chef Upphandlingsenheten, 0725-494257

Marie Björklund, Upphandlingsstrateg, 046-17 55 95

Elin Bechtel, Rekryterare, 046-375 27 38

Fackliga företrädare
Christopher Raushill, Sveriges Ingenjörer, 0768-87 11 95

Bertil Dersén, Jusek, 040-675 30 08

Ann Tångmark Lundberg, Sveriges Arkitekter, 0721-99 83 07

Övrigt
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. För att lyckas i rollen tror vi att du är en god ambassadör för våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

På www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.