Skatteverket söker Handläggare/operativ inköpare

Handläggare/operativ inköpare, Solna

Skatteverket skapar samhällsnytta och har ett högt förtroende hos allmänhet och företag. Vi tänker nytt och befinner oss i ständig utveckling. Nyfikenhet och ständigt lärande är förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb hos oss.

Vår grundsyn är att vi är till för medborgarna. Vi utgår från att alla vill göra rätt för sig, och vi betraktar varje möte som en möjlighet att ytterligare öka förtroendet för vår verksamhet. Alla som kommer i kontakt med oss ska uppfatta oss som offensiva, pålitliga och hjälpsamma.

Dina arbetsuppgifter som operativ inköpare

innebär att, med lagen om offentlig upphandling (LOU) som grund, hantera och analysera beställningar från verksamheten samt skriva och skicka ut förfrågningar om direktupphandlingar, förnyad konkurrensutsättning och avrop inom ramavtal. Du hanterar även vissa förenklade upphandlingar.

I uppdraget ingår också att i dialog med olika beställare ställa krav, utvärdera anbud samt följa upp och sammanställa urvalsprocessen inför avslut. Du tolkar också avtalstext och skriver och följer upp avtal. Arbetet innebär viss administration. Du kommer att arbeta teambaserat och ha nära kontakt med enhetens strategiska inköpare.

Som operativ inköpare har du en rådgivande och stödjande roll, eftersom både beställare inom organisationen och externa leverantörer kan behöva information om avropsprocessen, lagen om offentlig upphandling (LOU) och Skatteverkets interna riktlinjer för inköp.

Skatteverkets inköpsenhet är central för både Skatteverket, Valmyndigheten, E-legitimationsnämnden och Kronofogden. Inköpsarbetet bedrivs utifrån ett helhetsperspektiv i dialog med verksamheten, med allt från behovsinventering till uppföljning och analys. Inköpsenheten består av 60 medarbetare och är uppdelad i tre sektioner med operativa och strategiska roller i varje sektion. Därtill finns ett sekretariat med bl.a. en controller, upphandlingsjurister och administrativt stöd.

Vi erbjuder dig en arbetsplats

 • med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
 • som är till nytta för medborgare och företag
 • med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
 • som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
 • en god balans mellan arbete och fritid

Vi söker dig som

 • har eftergymnasial utbildning inom inköp, ekonomi eller juridik
 • har aktuell arbetslivserfarenhet från inköpsområdet
 • 
har kunskap och erfarenhet av LOU
 • är pedagogisk och kommunikativ i tal och skrift
 • är lyhörd, hjälpsam och har förmåga att skapa goda relationer
 • har förmåga att arbeta självständigt och målinriktat
 • har god samarbetsförmåga har tålamod och är stabil.

Det är meriterande om du har genomfört upphandling och avrop genom förnyad konkurrensutsättning enligt LOU. Det är också meriterande om du har arbetat med operativt inköp i en stor organisation med många intressenter och beställare och om du har erfarenhet från inköpsområdet i offentlig verksamhet.

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

När vi anställer lägger vi mycket stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. Anställningen är tills vidare. Vi kan komma att tillämpa provanställning i sex månader.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Ansökan

Du ansöker via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen. Sista ansökningsdag är 27 april 2017

Vill du veta mer om Skatteverkets rekryteringsprocess?

Skatteverket använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

Om du har frågor kontakta:

Anna Björklind
sektionschef
010-5745610

Anders Berggren
Sektionschef
010-572 3185

Bo Söderkvist
HR-konsult
010-574 93 69

Jan-Erik Åberg
facklig kontaktperson ST
010-574 89 75

Sonja Öhrbecker
facklig kontaktperson Saco
010-574 88 46