SKL söker en upphandlingsexpert

Arbetsplatsbeskrivning

SKL är en medlemsorganisation för landets kommuner, landsting och regioner. Som arbetsgivar- och intresseorganisation driver vi deras frågor och erbjuder stöd och service.
SKL:s löpande arbete sköts av kansliets olika avdelningar. Avdelningen för juridik har en bred verksamhet inom civilrätt och offentlig rätt. På avdelningen arbetar drygt 20 jurister med såväl dagsaktuella frågor som angelägna framtidsfrågor.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en upphandlingsexpert med intresse för upphandlingsfrågor och digitala inköpsprocesser. Du kommer att ha huvudfokus på elektronisk upphandling, elektronisk handel och elektronisk förvaltning, men även kunna hantera frågor om t.ex. upphandlingsstrategier och uppföljning.

Arbetet är omväxlande och består av rådgivning till medlemmarna och intressebevakning mot EU, departement, myndigheter med flera. I den aktuella tjänsten ingår deltagande i utvecklingsarbete på både nationell och internationell nivå. En viktig del av avdelningens uppdrag är att anordna och medverka i utbildningar för tjänstemän och förtroendevalda. Tjänsteresor förekommer. Hos oss får du goda möjligheter till fortbildning och personlig utveckling

Kvalifikationer

För tjänsten gäller att du ska ha relevant högskoleutbildning, t.ex. examen inom områdena upphandling, ekonomi, IT eller juridik, samt arbetslivserfarenhet från upphandlingsområdet. Du bör ha intresse för verksamhetsutveckling och digitala processer. Erfarenhet från tjänst hos kommun, landsting eller region är meriterande, liksom tjänstgöring vid statlig myndighet.

Du bör ha vana att arbeta självständigt. Initiativkraft och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper, liksom god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Urval samt intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden.

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Snarast, efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-08-15
Referensnummer:   A695699

Välkommen att söka via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontaktpersoner

Germund Persson
Avdelningschef
08-452 79 82

Eva Sveman
Förbundsjurist och samordnare
08-452 76 54

Kerstin Wiss Holmdahl
Förbundsjurist och projektledare
08-452 79 87

Fackliga företrädare

Staffan Wikell
SACO
08-452 75 51

Gill Wingbo
Vision
08-452 76 89