Stockholm stad söker Upphandlare till Arbetsmarknadsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka i arbete eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade arbetsmarknadsinsatser, vuxenutbildning och utbildning i svenska för invandrare (sfi).

Det gemensamma uppdraget är att rusta människor för vidare studier och jobb. Vi samverkar mellan våra olika verksamhetsområden för att hitta de bästa lösningarna för stockholmarna. Arbetsmarknadsförvaltningen är en förvaltning i ständig utveckling genom en rad spännande projekt för att möta målgruppens behov.

Ekonomistaben svarar för förvaltningens övergripande strategiska planering när det gäller inköps- och upphandlingsfrågor. Staben består av ca 15 medarbetare och en ekonomichef. Vi sitter i fina lokaler i Slakthusområdet.

Nu söker vi en upphandlare till ekonomistaben.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlare på Arbetsmarknadsförvaltningen kommer du att ansvara för hela upphandlingsprocessen. Det innebär att arbeta med inledande behovsanalys och diskussion tillsammans med beställande verksamhet, i arbetet ingår att stödja verksamheterna med kravspecifikationer, förfrågningsunderlag till beslut och avtal samt uppföljning och utvärdering. Upphandlingarna är av skiftande karaktär och omfattar Arbetsmarknadsförvaltningens samtliga verksamhetsdelar. Du kommer arbeta med upphandling tillsammans med stabens upphandlingssamordnare.

I arbetet har du flera olika roller. Utöver genomförande av upphandlingar utgörs en stor del av uppdraget av att stödja och vara rådgivande till förvaltningens chefer i upphandlings- och avtalsfrågor samt att genomföra informations- och utbildningsinsatser till verksamheterna. Du har också en kontrollerande roll som innebär att ansvara för att de upphandlingar som görs sker i enlighet med lagar, regler och vår upphandlingspolicy samt att de genomförs på ett affärsmässigt och professionellt sätt. I rollen som upphandlare ingår även att vara förvaltningens inköpsansvarig och ha det övergripande ansvaret för inköpsprocessen.

Som upphandlare inom Stockholms stad blir du en del av ett välutvecklat nätverk inom en av landets största upphandlande organisationer. Arbetsmarknadsförvaltningens arbete präglas av god kvalitet. Som upphandlare hos oss får du en spännande roll där du har möjlighet att vara med och forma struktur och arbetssätt.

Kvalifikationer

Din bakgrund består av akademisk utbildning med för tjänsten relevanta ämnen som exempelvis ekonomi, juridik eller teknik alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har ett par års erfarenhet av upphandlingsarbete där du har tillämpat Lagen om offentlig upphandling (LOU) alternativt kvalificerat inköpsarbete på offentlig myndighet eller i rollen som anbudsgivare. Elektronisk handel är en del av vår vardag och kunskap om och erfarenhet av detta är meriterande. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av att som projektledare leda både mindre och större projekt.

Du har ett affärsmässigt sinnelag och är kvalitetsmedveten. Som person är du självgående, lojal och strukturerad. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat och du har en mycket god samarbetsförmåga. Du har en personlig mognad och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning:
Heltid

Antal lediga befattningar:
1

Sysselsättningsgrad:
100%

Ort:
Stockholm

Län:
Stockholms län

Land:
Sverige

Referensnummer:
201/1319

Kontakt:
Jenny Lins, 08-508 11 729
Charlotte Goliath, 08-508 35 513

Facklig företrädare:
Georg Ingelsson, SACO, 08-508 35 626
Per Broman, Vision, 0768-25 48 01