Stockholms universitet söker Upphandlare/IT-upphandlare

Ref.nr SU FV-1166-17

vid Ekonomiavdelningen. Sista ansökningsdag: 2017-05-12.

Universitetsförvaltningens uppgift är att ge administrativt stöd och service till organisationen, så att universitetet på bästa sätt kan bedriva utbildning och forskning. Här återfinns också Ekonomiavdelningen bestående av tre sektioner: Sektionen för stiftelser och projektredovisning, Redovisningssektionen samt Inköpssektionen. Sammanlagt arbetar ca 35 personer på Ekonomiavdelningen.

Arbetsuppgifter
Stockholms universitet söker nu en senior IT-upphandlare/upphandlare till den centrala inköpssektionen. Inköps- och upphandlingsverksamheten genomgår just nu ett förändringsarbete, som bland annat innebär en central samordning och ökat ansvar för Inköpssektionen vad gäller arbetet med upphandlingar och avtalsuppföljning. Du kommer därför in i en spännande utvecklingfas, där du förväntas bidra med idéer kring förbättringar av rutiner och processer.

De dagliga arbetsuppgifterna kommer att vara mycket varierande med parallella upphandlingar inom huvudsakligen IT-området, men även upphandling av konsulttjänster, förbrukningsvaror och specifika forskningsrelaterade varor och tjänster förekommer. Du kommer i upphandlingarna att agera projektledare och samarbetar med kravställarna tillika verksamhetsrepresentanter.

Du blir del av Inköpssektionen, som består av tio personer som besitter stor erfarenhet och möjligheten att utvecklas och dela kunskap är stor. Sektionen leds av upphandlingschefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom systemvetenskap, ekonomi, juridik eller statsvetenskap alternativt har du KY/YH-utbildning i offentlig upphandling eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har flera års erfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar inom Lagen om offentlig upphandling (LOU), är van att hantera flera projekt parallellt och du kan hantera stressiga situationer. Vi förutsätter att du har erfarenhet av elektroniska upphandlingssystem och god kunskap i Officepaketet.

Det är meriterande om du har
– erfarenhet av upphandling av verksamhetssystem och IT
– erfarenhet av arbete i projektform/projektledning
– erfarenhet av avtalsprocesser
– erfarenhet från upphandlingsverksamhet inom universitets- och högskolesektorn.

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt är en god kommunikatör.

Som person är du självgående, arbetar strukturerat och metodiskt. Nyfikenhet och en vilja att utvecklas ser vi som önskvärt. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som gör att du har förmågan att hantera arbetstoppar på ett bra sätt, då tempot tidvis är högt. Då många projekt genomförs i grupp, är god samarbetsförmåga ett krav. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde enligt överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Närmare information om anställningen lämnas av upphandlingschef Susanne Ekman, tfn 08-16 44 57, eller ekonomichef Pia Grankvist, tfn 08-674 75 59.

Fackliga företrädare
Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Vi är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. En relation med Stockholms universitet är meriterande oavsett om du är student, forskare eller intressent. Hos oss ger utbildning och forskning resultat.

Sista ansökningsdag: 2017-05-12