Trafikverket söker Kvalificerad inköpare

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Vill du skapa affärer i en framtidsbransch?
Vi söker nu tre kvalificerade inköpare för att skapa goda affärer främst inom områdena:
– Drift och underhåll av vägar,
– Drift och underhåll av järnvägar,
– Brounderhåll,
– Drift och underhåll av installationer och tekniska system inom vägar

Arbetsuppgifter

Som kvalificerad inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna och externa föreskrifter och regler efterlevs.
Du kommer jobba i tidiga skeden med inköpsplanering och affärsupplägg för väg och/eller järnvägsprojekt. Du kommer ansvarar för genomförandet av inköpet och vara ett kommersiellt stöd under kontraktets livslängd med inriktning på kontraktets totalekonomi, uppföljning av leveransen och för erfarenhetsåterföring. Du kommer framförallt att leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter.

I rollen ingår det också att fortlöpande hålla sig uppdaterad om konjunkturläget, leverantörsmarknaden samt kostnadsutvecklingen inom respektive upphandlingsområde.
Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom dina regionala upphandlingar kan få uppdrag åt övriga avdelningar i landet. Det sker när vi ser att det är effektivt för verksamheten eller utvecklande för dig.

Kvalifikationer

Vi söker dig med ett stort tekniskt intresse och erfarenhet av inköp. Du har högskoleutbildning 180 hp (120 p) med teknisk, ekonomisk, juridisk inriktning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer är likvärdig.

Du har flera års erfarenhet av inköp i större organisationer med koppling till anläggningsbranschen. Vi vill även att du har kunskap om LOU/LUF. Tidigare erfarenhet av att arbeta med utveckling och kontinuerligt förbättringsarbete är meriterande.

Vi söker dig som är utvecklingsorienterad och strukturerad i ditt arbete. Din förmåga att skapa förtroende och legitimitet genom kommunikation och diplomatisk förmåga tror vi är en framgångsfaktor i ditt uppdrag. Du är affärsinriktad och har ett kund- och resultatorienterat arbetssätt samt ett etiskt och moraliskt förhållningssätt. Du har förmåga att leverera goda resultat i en verksamhet i utveckling, där stora krav ställs på samarbete internt och externt.

Arbetsuppgifterna kräver god förmåga att uttrycka sig på svenska i både tal och skrift. Det är meriterande med kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Upplysningar

Avdelningschef, Mats Brink , 010-123 58 73
Enhetschef, Elisabeth Söderberg, 010-123 02 47
SEKO, Charlotte Olsson, 010-123 11 03
ST, Ami Åreng, 010-125 80 02
Saco, Richard Ericsäter, 010-123 24 44

Ansökan

Din ansökan (CV och personligt brev) ska ha inkommit till Trafikverket före senast ansökningsdatum. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i systemet. Ansök via knappen ”Sök Jobbet” nedan.
Ref nr: 12:2017:178

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Eftersom vi har ramavtal när det gäller annonsförmedling så undanbedes annonsförsäljare vänligt men bestämt.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-08-31