Tullverket söker upphandlare

Administrationsavdelningen ansvarar för Tullverkets stödverksamhet inom områdena finansiell redovisning, upphandling och inköp, lokalförsörjning, fordonsförsörjning, samt verksamhetsservice. Avdelningen ansvarar också för Tullverkets miljöledningssystem.

Enheten för upphandling och inköp ansvarar för Tullverkets upphandlingsverksamhet. Enheten leder och utför tillsammans med verksamheterna olika typer av anskaffningar åt hela myndigheten. Tullverket köper varor och tjänster för ca 500 miljoner kronor per år. Tullverket använder upphandlingssystemet Tendsign samt e-handelssystemet Raindance.

Enheten svarar även för styrning och stöd för Tullverkets avtalsförvaltning liksom e-handel.

Enheten består av 10 medarbetare som har sin geografiska placering i Stockholm, Sundsvall och Luleå.

Tjänsten är placerad på Gärdet i Stockholm där vi arbetar i aktivitetsbaserade fina moderna ljusa lokaler.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din roll som upphandlare leder och utför du upphandlingar och avrop från ramavtal tillsammans med Tullverkets olika verksamheter. Du ansvarar för hela processen från den inledande behovs- och marknadsanalysen fram till att avtalet tecknats och lämnats över till avtalsförvaltning. Som upphandlare i Tullverket arbetar du med flera parallella anskaffningar samtidigt och arbetar både med större och mindre uppdrag.

Upphandlaren har en styrande, konsultativ och stödjande roll gentemot verksamheterna. Arbetet kräver ett taktiskt och strategiskt tankesätt och en hög grad av affärsmässighet. God samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt är andra viktiga egenskaper.

En annan arbetsuppgift är omvärldsbevakning. Du deltar i interna och externa nätverk. Att arbeta med ständiga förbättringar är en naturlig del i arbetet.

Vi söker dig som har:

  • utbildning inom inköp eller ekonomi från universitet/högskola eller motsvarande utbildning inom inköpsområdet som av Tullverket bedöms vara likvärdig
  • minst 2 års dokumenterad kunskap och erfarenhet av arbeta som inköpare/upphandlare
  • kunskaper i engelska
  • kunskaper i Officepaketet
  • svenskt medborgarskap.

Meriterande om du har:

  • utbildning i LOU
  • erfarenhet av Tendsign eller motsvarande upphandlingssystem
  • erfarenhet från offentlig verksamhet. 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett affärsmässigt förhållningssätt och ett stort intresse för upphandlingsfrågor. Du är väl förtrogen med regelverket kring offentlig upphandling.

Drivkraft, engagemang och samarbete är en given del i din vardag. Du tycker om att bygga relationer och har förmågan att skapa förtroende.

Du är strukturerad och vill påverka inom ramen för god ekonomi, kostnadseffektivitet och hållbar utveckling.

Du har en utvecklad förmåga att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Du är analytiskt lagd och arbetar utifrån ett helhetsperspektiv med fokus på att hitta lösningar.

Du har god förmåga att uttryck dig i svenska i tal och skrift samt kommunicerar obehindrat med alla i organisationen.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Övrigt

Referensnummer: PER 2017-551.

Placeringsort: Stockholm.

Inrikes resor förekommer i tjänsten.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning samt drogtest genomförs före anställning.

För mer information och ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Louise Haag Wirsén, tel. 070-424 89 58 chef enheten för upphandling och inköp. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa PA-support, tel. 060–67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Lena Larsson, tel. 08-405 05 35 och för Saco-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 52 65.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 5:e oktober 2017.Du ansöker via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.