Upphandlare till Upphandlingsbyrån

Det finns flera bra anledningar till varför det är intressant, roligt och utmanande att arbeta i Umeå kommun. Den främsta är att vi alla i kommunen har ett viktigt uppdrag – att göra det bästa för våra kommuninnevånare. För oss är hållbarhet, samhällsnytta och kvalitet centrala nyckelord. Vi är måna om våra medarbetare och hoppas att du vill bidra.

Jobbar du idag som inköpare, upphandlare, eller säljare? Vi söker en ny medarbetare där en del av arbetet är ansvaret för upphandling av livsmedel till Umeå kommun, som vill ta nästa steg i karriären och sin fortsatta utveckling. Var med och utveckla vår upphandlingsprocess och ta chansen att påverka framtiden!

Umeå kommun genomför samordnade upphandlingar, avtalsförvaltning samt erbjuder operativt upphandlingsstöd till våra uppdragsgivare. Dessa omfattar utöver Umeå kommun och dess bolag, kranskommunerna Nordmaling, Bjurholm, Vännäs, Vindeln och Robertsfors kommun samt Region Västerbotten. Avdelningen består av ett arbetslag på fjorton personer som i samarbete ansvarar för att ge hög service till våra uppdragsgivare och upprätthålla goda relationer till våra leverantörer.

Umeå kommun befinner sig för tillfället i ett expansivt och utvecklande skede och arbetar med att förbättra upphandlings- och inköpsprocessen med syfte att skapa bättre affärer för kommunen. Vi söker nu en upphandlare som har ett konsultativt förhållningssätt och tar en projektledande roll.

Vi erbjuder dig

Jobbet hos oss är självständigt och variationsrikt med stora utvecklingsmöjligheter. Du får möjlighet att möta många människor och lära känna flera verksamheter. Du kommer även att vara delaktig vid leverantörs- och branschträffar. Vi kommer att erbjuda dig personlig kompetensutveckling inom upphandlingsområdet samt inom dina övriga ansvarsområden.

Dina arbetsuppgifter

Som upphandlare har du en viktig roll i att säkerställa att upphandling sker i enlighet med lagar, regler och Umeå kommuns inköps- och upphandlingspolicy samt att upphandlingarna är affärsmässiga och professionella. Du kommer att projektleda upphandlingar inom olika områden, bland annat livsmedelsområdet.

Du arbetar nära kommunens olika beställare och sakkunniga och även med andra samarbetspartners vid samordnade upphandlingar. Som upphandlare har du har rollen som arbetande projektledare och handlägger flera upphandlingar parallellt, från förstudie och framtagande av förfrågningsunderlag till uppföljning av avtal.

Andra viktiga arbetsuppgifter är att tillsammans med övriga medarbetare på avdelningen bidra till verksamhetsutveckling, sprida kunskap och ge råd och stöd. Du förväntas också att tillsammans med övriga medarbetare delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete avseende gemensamma processer, arbetsmetoder liksom ett ökat fokus på bättre affärer. Arbetet innebär också kontinuerlig kontakt och dialog med såväl uppdragsgivare som leverantörer och övriga intressenter.

Om dig

Vi söker dig som vill kunna påverka och göra skillnad och som vill arbeta med intressanta och utvecklande upphandlingsuppdrag. Som upphandlare måste du vara drivande och initiativrik i upphandlingsuppdragen. Du har god analytisk förmåga samt är noggrann och strukturerad. Det är viktigt att du har hög servicekänsla, integritet och  är självständig. God samarbetsförmåga och ett konsultativt förhållningssätt är också nödvändigt för att lyckas i rollen. Du ska även ha ett stort intresse för att skapa nytta och mervärde för den egna och uppdragsgivarnas organisationer.

Vi tror att du har relevant eftergymnasial utbildning och genomgått inköpsrelaterade kurser. Har du erfarenhet av att göra affärer inom livsmedelsområdet är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att genomföra upphandlingar eller uppdrags- / projektledning.

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt är en god kommunikatör. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Bifoga personligt brev och cv.


Övrigt

Anställningsform:
Tillsvidareanställning, heltid

Tillträdesdag:
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag:
2017-08-10

Mer information

Frågor om jobbet:
Pia Wangberg, biträdande upphandlingschef, 090-16 15 65 , 070-695 01 81

Fackliga frågor:
Saco: P-O Backlund, 090-16 19 68
Vision: Marie Sandström, 090-16 18 86

Support:
Behöver du stöd när du ska göra din ansökan?
Kontakta vår support, 090-16 10 99, tryck 1

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd?
Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med

Umeå kommun

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 900 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?