Upphandlingscenter söker Upphandlare

Allmänt

Kommunalförbundet Fjärde storstadsregionen består av två verksamheter, Upphandlingscenter och Lönecenter. Förbundets medlemmar är Linköpings och Norrköpings kommuner.

Upphandlingscenters huvuduppgift är att utgöra medlemskommunernas specialistfunktion inom upphandling. Vi söker nu en upphandlare.

Upphandlingscenter arbetar idag i fem olika team med ansvar för olika upphandlingskategorier. Det finns således gott om stödjande kollegor med olika erfarenheter av offentlig upphandling. Vi samarbetar och utför även uppdrag åt ett flertal närbelägna kommuner och kommunala bolag.

Arbetsuppgifter

Arbetet med upphandling bedrivs konsultativt och kännetecknas av kvalitet och service. Upphandlingar utförs i projektform tillsammans med uppdragsgivaren, där Upphandlingscenters medarbetare är ansvariga och drivande för uppdragens genomförande. Upphandlingscenters uppdragsgivare har ett brett behov av stöd i olika typer av upphandlingar och inköp.

Upphandlare:
De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att bestå av att:

  • självständigt och med stöd av teamet, leda och genomföra upphandlingar i huvudsak inom teamets ansvarsområde
  • ge stöd och råd till uppdragsgivaren i upphandlings- och avropsfrågor knutna till upphandlingar
  • tillsammans med teamet och övriga upphandlare utveckla teamarbetet, upphandlarrollen, förbättra rutinerna för upphandlingar, mallar, följa den juridiska utvecklingen och föra ut kunskapen i den egna och uppdragsgivarnas organisationer
  • förvalta och följa upp tecknade avtal

Tjänsten kommer att vara placerad vid Upphandlingscenter i Norrköping i våra lokaler på Slottsgatan 118 i närheten av Norrköpings C.

Kvalifikationer

 Krav
– dokumenterad kunskap och erfarenhet av upphandling
– förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
– god analytisk förmåga och strukturerat arbetssätt
– goda kunskaper i officepaket
– ett konsultativt och serviceinriktat förhållningssätt

Meriterande
– kunskap och erfarenhet av offentlig upphandling
– erfarenhet av att arbeta i projektform
– kunskap och erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation
– KY-utbildning inom inköp, gärna med inriktning offentlig upphandling

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som vill kunna påverka och göra skillnad och som vill arbeta med intressanta och utvecklande konsultativa upphandlingsuppdrag. Som upphandlare måste du vara drivande i upphandlingsuppdragen och vara initiativrik och gärna nyfiken. Det är viktigt att du har hög servicekänsla, integritet, är självständig med god samarbetsförmåga och ett bra konsultativt förhållningssätt samt vara affärsdriven. Du ska även ha ett stort intresse för att skapa nytta och mervärde för den egna och uppdragsgivarnas organisationer.

Anställning

Anställningsform: tillsvidare, 6 månaders provanställning kan förekomma
Tillträde: snarast
Sysselsättningsgrad: 100 % . Sista ansökningsdag: 2017-05-10.

Kontaktpersoner

Upphandlingscenter

Förbundsdirektör, Malin Moen, Tfn: 013-20 55 48

Ansökan: Skicka din ansökan med meritförteckning till

malin.moen@linkoping.se
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.