Uppsala kommun söker Upphandlare och entreprenadupphandlare

Uppsala är en av Sveriges storstäder och har över 200 000 invånare. Antalet invånare i Uppsala växer ständigt. Med kort avstånd till Stockholm, och Arlanda, ligger Uppsala i Sveriges centrum. Uppsala kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet.

Vill du hjälpa Uppsala att växa och bidra till Uppsala kommuns utveckling?
Vill du arbeta som upphandlare i en stimulerande miljö med trevliga kollegor som driver ett aktivt utvecklingsarbete och tycker att medskapande är viktigt? Då ska du komma till oss!

”Uppsala växer snabbt och det är många spännande projekt som pågår. Det känns jätteroligt att få vara en del i detta. […] Vi är ett jättebra gäng som har roligt tillsammans. Alla är väldigt prestigelösa och dörren är alltid öppen om man behöver bolla en fråga.” – entreprenadupphandlare, Uppsala kommun.

Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till social utveckling, miljö- och klimatmål samt en etiskt hållbar produktion av varor och tjänster. Vi på enheten Upphandling och inköp ansvarar för att upphandla kommunens ramavtal och objektsspecifika upphandlingar samt för e-handel. Enheten jobbar idag i olika produktkategoriteam såsom Fastighet och entreprenad, Fordon och transport, IT, Tjänster, Varor, Vård och omsorg samt Livsmedel. Vi har även nyligen infört matrisstöd till kommunens förvaltningar för att vara ett så bra beställarstöd som möjligt och komma in i tid i inköpsprocessen. Enheten består idag av 20 medarbetare och vi behöver förstärka oss ytterligare.

Arbetsuppgifter

Som upphandlare vid Uppsala kommun genomför du självständigt upphandlingar i nära samarbete med kravställare ute i verksamheten. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från marknadsundersökning, upprättande av förfrågningsunderlag, annonsering, utvärdering av inkomna anbud samt avtalsskrivning.

I arbetet ingår även att informera och ge råd till verksamheten i upphandlings-/inköpsfrågor samt att ansvara för förvaltning av avtal. Du välkomnas också att delta i enhetens utvecklingsarbete tillsammans med övriga medarbetare på enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Vi ser gärna att du självständigt har genomfört upphandlingar inom offentlig sektor enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling). Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana samt mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning, e-handel samt av vårt upphandlingsverktyg Kommers.

Som upphandlare har du förmåga att vara drivande och kunna arbeta såväl självständigt som i grupp. Du tar ansvar och för ditt arbete framåt för att nå resultat och är bra på att strukturera, planera och prioritera. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Du är positiv och ser möjligheter.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Susanne Afzelius, Enhetschef, 018-727 10 26

Fackliga företrädare:
Saco/Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, 018-727 24 33

Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR specialist Ingrid Olofsson, 018-727 23 30

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd.
Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan ”Sök jobbet”.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Diarienr: KSN-2017-2803
Arbetsplats: KLK Stab – kvalitet och utveckling, upphandling och inköp
Förvaltning:Kommunledningskontoret
Sista ansökningsdag: 2017-08-23