Västerås stad söker Skicklig upphandlare till upphandlings- och inköpscenter

Arbetsplatsbeskrivning

Är du proffs på offentlig upphandling? Söker du ett jobb där du själv får växa samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad för Västerås medborgare, företagare och föreningar? Då har vi den perfekta tjänsten för dig. Nu söker vi en upphandlare med erfarenhet inom offentlig sektor till upphandlings- och inköpscenter!

Vi erbjuder ett arbete i en positiv miljö där du får möjlighet att använda din kunskap inom offentlig upphandling. Med kvalificerad kompetens, stort engagemang och genom samarbete arbetar vi för att optimera användning av skattemedel och därmed bidrar vi till stadens ekonomiska resultat. Hos oss blir du en del av en organisation med kompetenta medarbetare med specialistkunskap inom många olika områden. Vi hoppas att du, precis som vi, ser styrkan i den bredd av erfarenhet vi besitter och vilka möjligheter vi tillsammans har att utvecklas och bli ännu bättre på det vi gör. Är du rätt person för oss och vi är en arbetsgivare du vill stanna hos är vi beredda att investera i dig. Som medarbetare hos oss ingår förmåner som friskvårdstimme, friskvårdsbidrag och flexibla arbetstider.

Upphandlings- och inköpscenter är en del av Servicepartner. Läs gärna mer om vad vi gör på www.vasteras.se/servicepartner.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlare får du möjlighet att driva dina egna processer; från inledande behovsanalys och diskussion med beställare till upprättande av avtal och leverantörsutveckling. Du företräder staden i förhandlingar av varor, tjänster och entreprenader i nära samarbete med förvaltningar och övriga verksamheter. Vi jobbar alltid nära våra förvaltningar för att se till att våra upphandlingar ger optimal affärsnytta. Som upphandlare kommer du även att följa upp att kostnads- och kvalitetsmål nås och att processen följer upphandlingsregelverket.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av offentlig upphandling och som har kunskap om och kan tillämpa LOU. Du får gärna ha kunskap om livsmedels- och/eller entreprenadupphandling också. Du har en god förmåga att leda och driva projekt och vi är nyfikna på att se hur du gör detta. Vi tror att du har en utbildning som är relevant för tjänsten i kombination med ditt gedigna kunnande.

För att du ska kunna bidra till att våra upphandlingar ger optimal affärsnytta ser vi att du som söker är kvalitetsmedveten, serviceinriktad och relationsskapande. Du använder ditt goda omdöme i uttalanden, agerande och beslut och du har förmåga att alltid se helhetsperspektivet. Du har också förmågan att arbeta med stor uthållighet i frågor som kräver detta. God argumentation är en förutsättning för tjänsten, likaså att du har förmågan att uttrycka dig tydligt i tal och skrift.

Låter det intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 100 %
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan

Ansök via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.
Sista ansökningsdag är 2017-04-02.
Arbetsgivarens referensnummer: 2017/00182

Kontakt

Upphandlingschef Kirsi Karlsson Telefon: 021-39 15 41
HR-konsult Eva Sundqvist Härdevik Telefon: 021-39 77 06
SACO Jens Forsvik Telefon: 021-39 14 03
Vision Kristian Andersen Telefon: 021-39 74 51

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”.

Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för en stolt och välfungerande stad. Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.