Vi söker en Upphandlare till Kungsbacka kommun

Kungsbacka är en dynamisk kommun där både människor och företag växer. Nu söker vi fler kollegor som också drivs av mod, ansvar och nytänkande. Vill du bli en av oss?

Om oss på upphandling
Inköp Kungsbacka kommun tillhör förvaltningen för Service och består av två enheter, upphandling och e-handel. Det huvudsakliga uppdraget för Inköp är att öka verksamhets- och invånarnytta genom att göra bra affärer. Upphandling förser Kungsbacka kommun med ramavtal på varor och tjänster. Vi utför även entreprenadupphandlingar och objektsupphandlingar. Inköp har ett utvecklingsansvar för hela inköpsprocessen. Vi arbetar aktivt med processkartläggning för att kontinuerligt förbättra våra arbetsrutiner.

Kungsbacka kommun upphandlar varor och tjänster till ett värde av cirka 1,9 miljarder SEK per år. Vi arbetar sedan 2005 med ett e-handelssystem där vi nyttjar hela flödet från beställning till betalning. Vi är den kommun i Sverige som kommit längst med e-handel och samtliga avtalsleverantörer ansluts till systemet.

Som upphandlare kommer du självständigt att ansvara för hela upphandlingsprocessen.

Din profil
Du som söker har en högskoleutbildning inom upphandling, ekonomi, juridik eller annan inriktning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig, gärna från offentlig sektor där du har tillämpat LOU/LUF. Vi vill även att du har minst 1 års erfarenhet från upphandling. Det är meriterande om du arbetat med upphandlingsverktyget Visma TendSign eller likvärdigt.

Du har god förmåga att tänka analytiskt och har ett strukturerat arbetssätt. Vidare är du självgående, initiativtagande och drivs av att bidra med ständiga förbättringar. Då arbetet innebär mycket kontakter både externt och internt, är det viktigt att du har hög social kompetens, är förtroendeskapande och duktig på att bygga upp och underhålla olika nätverk. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Vi erbjuder ett vikariat på heltid från och med 1 september 2017 längst till och med 29 augusti 2018 med möjlighet till förlängning.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2 juli 2017.

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Anställningens omfattning: Heltid

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Individuell

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Kungsbacka

Län: Hallands län

Land: Sverige

Referensnummer: 2017/471

Sista ansökningsdag: 2017-07-02

Kontakt: Inköpschef Pehr Helsing, 0300-83 40 73
Enhetschef Annette Sarwe , 0300-83 50 19