För dig med rabattkod MEDLEM: Platserna i denna kategori är slut!

Hållbarhetskonferensen fokuserar på cirkulär ekonomi där de upphandlande organisationerna får visa goda exempel på framgång. Hur når vi framgång inom hållbarhet utan att samtidigt behöva öka våra kostnader?
Du får bland annat ta del av:
- Hur kan material som plast bli cirkulära och resurssmarta?
- Hur du följer upp dina miljökrav
- Vad upphandlingsreglerna säger om hållbarhetskrav
- Följ hela kedjan från krav, till uppföljning och ny upphandling
Målet med dagen är att du ska få med dig värdefulla kunskaper, insikter och praktiska exempel för att bli inspirerad till att bidra till våra nationella klimatmål och att upphandla socialt hållbart.
Det här får du som deltagare:
- Ta del av kunskap från experter
- Praktiska exempel med tips och råd från andra upphandlare
- Tillfälle att aktivt delta i bordsdiskussioner och dela erfarenheter
- Möjlighet att nätverka och knyta nya kontakter
Boka din plats till konferensen redan i dag!
Datum: 26 oktober 2021
Plats: Elite Palace Hotel, S:t Eriksgatan 115, Stockholm
Tid: kl. 9.00-16.40 med efterföljande mingel till kl. 18.00. Registreringen öppnar kl. 8.30 och då serveras frukost med kaffe och macka.
Ordinarie pris: 4 950 kr exkl. moms
Boka tidigt-pris: 3 950 kr exkl. moms
(Gäller ett begränsat antal platser, dock längst t.o.m. 29 september)
I priset ingår frukost, lunch, frukt och eftermiddagsfika.
Ta med din miljö-/hållbarhetsstrateg gratis!
Är du upphandlare och vill ta med din organisations miljö- eller hållbarhetsstrateg? Anmäl er båda samtidigt och skriv in koden strateg i fältet för Ev meddelande till Upphandling24 så får ni gå två och betalar för en.
Frågor? Kontakta oss på bokning@upphandling24.se
Program
9.00
Välkomna
Hur du som upphandlare värderar leverantörens hållbarhetsarbete
Hållbarhet ligger idag högt upp på alla myndigheters agendor, likaså hos flertalet leverantörer. Om en leverantör lägger ner mycket tid, energi och pengar på ett aktivt hållbarhetsarbete – hur kan du som upphandlare använda det som ett mervärde i utvärderingar? Hur följer du upp så leverantören klarar kraven? Hur kan vi använda upphandling för att nå full effekt? Vi på Kinnarps har inte alla svar på detta, men skulle vilja lyfta upp frågan för dialog, för det är endast tillsammans vi kan rädda vår planet.
Johanna Ljunggren, corporate sustainability manager, Kinnarps
Ca 15 min dialog runt borden.
Fokus möbler – upphandla cirkulärt
Malmö Stad berättar om sitt avtal för återbrukade möbler och relaterade tjänster. Hur de fått till stånd ett mer resurssmart nyttjande och användande av möbler och ett samarbete mellan sina interna funktioner och externa leverantörer. Avtalet tecknades i februari 2019 och därmed finns intressanta lärdomar att ta del av för de som står i startgroparna att göra samma typ av upphandling som Malmö stad gjort.
Emma Börjesson, projektledare miljöförvaltningen, Malmö stad
10.25 Fika
10.55
Med omtanke om människa och miljö – hur vi gör det tillsammans
Hur kan ni välja bäst anbud utan att göra avkall på miljön och samtidigt fylla organisationens behov? Vi tror att det handlar om att ha miljön i centrum och att sätta krav på alla delar av kedjan. Att arbeta med hållbarhet som tillverkare innebär att vi behöver se över hela kedjan. Det handlar om allt från vilka inköp vi gör – transporterna till oss – förpackning och innehåll – utveckling och tillverkning samt inte minst hur blir det för en användare av slutprodukten.
Eva Ärlebo, marketing manager, Clemondo
Ca 15 min dialog runt borden.
Fokus städtjänster – miljö och social hållbarhet
Göteborgs stad har stort fokus på hållbarhetskrav i upphandlingar. Kom och ta del av hur de arbetat med hållbarhetskrav inom Lokalvårdstjänster genom hela kedjan: systematisk avtalsuppföljning, kategoristyrning, ny ramavtalsupphandling. Vilka effekter har uppföljningen fått så här långt? Hur har resultatet av uppföljningen påverkat den efterföljande upphandlingen? Vad blir nästa steg?
Ing-Marie Trygg och Elin Alm, upphandlingsledare, Inköp och upphandling Göteborgs stad
12.10 Lunch
13.10
Hållbarhetskrav och upphandlingsreglerna
Hur kan hållbarhetskrav användas som kvalificeringskrav och kontraktskrav? Hur kan hållbarhet utvärderas? Advokatfirman Lindahl tydliggör upphandlingsreglerna inom hållbarhetsområdet.
Anders Nilsson, advokat och partner och Anduena Krasnigi, biträdande jurist, Advokatfirman Lindahl
Ca 15 min dialog runt borden.
Framtidens upphandling är cirkulär
En framtida cirkulär ekonomi innebär nya sätt att producera och konsumera varor och tjänster. Det kommer också innebära att mer återvunna material behöver bli en naturlig del av vad vi producerar framtida produkter av. Offentlig upphandling kommer vara en av nycklarna som skapar denna framtida marknad.
Pär Larshans, hållbarhetschef, Ragn-Sells
14.25 Fika
14.55
Hållbar upphandling – en ISO-standard
Upphandling är ett kraftfullt instrument för alla organisationer som vill bete sig på ett ansvarsfullt sätt, bidra till en hållbar utveckling och till att uppnå Förenta Nationernas globala mål för hållbar utveckling. Genom att integrera hållbarhet i policyer och rutiner för upphandling, inklusive leverantörskedjor, kan organisationer hantera risker och möjligheter för hållbar miljömässig, social och ekonomisk utveckling.
Karin Perling, facility management-konsult, Visera
Ca 15 min dialog runt borden.
Fokus miljöuppföljning
Bli inspirerade av en organisation som ligger i framkant när det gäller att ställa miljökrav. Ta del av metodik för uppföljning av både tjänster och produkter samt erfarenheter av vilka positiva effekter systematiskt uppföljningsarbete har gett. Lär dig hur du strukturerat kan utvärdera leverantörernas kravuppfyllnad och hur du i upphandlingsskedet formar sanktioner som faktiskt går att använda.
Kristian Hemström, biträdande hållbarhetschef, Region Stockholm
Cirkulär upphandling av plast
Västra Götalandsregionen (VGR) har som devis att göra sin plastanvändning ”giftfri, fossilfri och avfallsfri”. Siktet är bland annat inställt på att skapa cirkulära affärsavtal med återvinningsföretag och att de plastvaror man köper in i allt högre utsträckning är av biobaserat ursprung och/eller av återvunnen plast. En vägledning tas fram som ska styra VGR:s upphandling i riktning mot de polymerer och tillsatser som är mest lämpliga för att nå målet.
Per Rosander, regionutvecklare, miljöavdelningen, VGR
16.40 Mingel med deltagare, talare och partner
18.00 Avslutning av dagen
Programmet är preliminärt och kan komma att ändras.
Talare

advokat och partner
Advokatfirman Lindahl

biträdande jurist
Advokatfirman Lindahl

corporate sustainability manager
Kinnarps

hållbarhetschef
Ragn-Sells

marketing manager
Clemondo

facility management-konsult
Visera

projektledare miljöförvaltningen
Malmö stad

biträdande hållbarhetschef
Region Stockholm

regionutvecklare, miljöavdelningen
VGR

upphandlingsledare
Göteborgs stad

upphandlingsledare
Göteborgs stad
Samarbetspartner

