Det här är nätverket för dig som är anbudsgivare och som vill lyckas med den offentliga affären. Under sex nätverksträffar får du lyssna till experter, diskutera och dela erfarenheter med andra leverantörer till offentlig sektor och lära dig mer om det regelverk du har att förhålla dig till. Vi gör djupdykningar inom olika områden för att ge dig fördjupad kunskap och de verktyg du behöver för att bli en framgångsrik anbudslämnare och leverantör.
Bli medlem i nätverket
Varmt välkommen att bli medlem i nätverket Anbud. Vi blandar föreläsningar med diskussioner och du är själv med och påverkar vilka ämnen och föreläsare vi tar upp på träffarna.
- 6 träffar per år
- Varje träff är ca 2,5 h lång, vanligtvis kl. 13.00-15.30
- Du deltar digitalt på distans
- Max 50 medlemmar
- Medlemsavgiften är 4 950 kr ex moms per kalenderår
(Nytt sänkt pris för 2022. Tidigare var ordinarie pris 6 950 kr/år.)
Våra bokningsvillkor hittar du här.
PSST! Vill du testa nätverket innan du bokar? Då finns det möjlighet att vara med på nästa träff i mån av plats. Kontakta maria@upphandling24.se för bokning av prova på-träff.
SOMMARERBJUDANDE
Just nu ger vi dig som ny medlem över 50 % rabatt för medlemskap under 2022.
Ordinarie pris: 4 950 kr ex moms – Ditt pris: 2 475 kr ex moms
Datum 2022
3 februari, 13.00-15.30
31 mars, 13.00-15.30
12 maj, 13.00-15.30
8 september, 13.00-15.30
27 oktober, 13.00-15.30
8 december, 13.00-15.30
Preliminärt program 2022
Vid varje träff läggs stort fokus på diskussioner och erfarenhetsutbyten men vi kommer även ha stöttning av experter inom olika områden. Innehållet i träffarna anpassas utifrån medlemmarnas önskemål och kan därför komma att ändras:
- Nya regler kring överprövning.
- Utvärderingsmodeller, hur fungerar de?
- Hur formulerar man en bra och tydlig anbudspresentation?
- När kontakten med upphandlarna går överstyr. Vi tittar närmare på konsultjäv, mutor och gråzoner.
- Prisstyrningsmekanismer i upphandlingsdokumenten, vad får man göra?
Tidigare träffar under 2022
Bygg en proaktiv säljplan
Att ligga steget före är den viktigaste förutsättningen för att lyckas med offentliga affärer. Så vad behöver du tänka på när du skapar en proaktiv säljplan mot kunder i offentlig sektor? Vi går igenom vilka prioriteringar som behöver göras och vad de verktyg du kan använda dig av i anbudsplaneringen bör ha för funktioner.
Maria Karlsson är anbudskonsult vid Akiro Management med lång erfarenhet som Public Bid manager.
Offentliga affärer – fallgropar och möjligheter
Adda AffärsConcept arbetar med affärsrådgivning till offentlig sektor. På den här träffen får vi ta del av de vanligaste fallgroparna för leverantörer under upphandlingsprocessen med praktiska tips på hur vi undviker dem. En verklighetsbaserad övningsuppgift synliggör vägen fram till en lyckad affär innan vi får veta mer om hur goda relationer och försörjningsstrategiskt tänk ger resultat under hela avtalstiden.
Hannes Härfast och Victor Funk är affärsrådgivare på Adda AffärsConcept. Hannes är jurist och Victor statsvetare med bakgrund som leverantörsombudsman på Adda Inköpscentral.
Möjligheter och utmaningar i nya regelverket för upphandlingar
Den första februari 2022 börjar nya regler gälla i LOU, LUF och LUFS. Direktupphandlingar får ett eget kapitel som innebär att fler sådana upphandlingar kan genomföras och till större belopp. Kapitel som reglerar upphandlingar under EUs tröskelvärden görs också om vilket ger upphandlande myndigheter stor frihet att utforma upphandlingen.
Advokat Jimmy Carnelind från MAQS advokatbyrå guidar oss genom förändringarna som kräver anpassning men också kan ge ökade affärsmöjligheter för dig som leverantör. Han går också igenom konsekvenserna av den uppmärksammade domen i Högsta förvaltningsdomstolen som slog fast att brister i underlaget måste påtalas av leverantören under anbudstiden.
Träffar under 2021:
Möte med upphandlingschefer
Lill Sandberg från Sollentuna och Linnéa Spång från Österåker beskrev upphandlingsrutiner från inledande dialoger med egna beställare och leverantörer till avslutande uppföljning och det mesta av det som kan hända däremellan i sina respektive upphandlingsorganisationer. Under träffen gavs rika möjligheter att ställa frågor och fundera över hur såväl leverantörer som upphandlande organisationer kan bidra till en bra upphandlingsprocess.
Linnéa Spång, upphandlingschef Österåker och Inköpschef Lill Sandberg, inköpschef Sollentuna
Utvärderingsmodeller, prissättning och säljdialog
Vi tittade på några av de utvärderingsmodeller vi ofta stöter på. Hur ser en bra och rättvis utvärderingsmodell ut? Hur ser det ut i din bransch? Hur vet du när en modell kan slå fel och hur kommunicerar du detta till den upphandlande myndigheten? Går det alls att påverka hur prismodell och utvärdering kommer att se ut?
Magnus Josephsons, jurist och anbudsexpert.
Överprövningar och affärsstrategier
Jenny Kenneberg och Pernilla Rasiwala från Brick Advokat berättade om överprövningar och om hur du ska tänka affärsstrategiskt. När ska man överpröva och när ska man låta bli? De tog också upp hur man ska agera när tecknat avtal inte får ett förväntat resultat, till exempel vid ramavtal när den offentliga kunden köper från andra leverantörer.
Jenny Kenneberg och Pernilla Rasiwala, Brick Advokat
Lyckas med dialog
Michael Bengtsson berättade om Menigos resa inom offentlig sektor. Hur företaget under 10 års tid har utvecklat sitt samarbete med beställarsidan och idag har en bra och konstruktiv dialog. Resan har inte varit utan hinder och Michael delar med sig av sina bästa tips till samarbete och dialog.
Katja Bähr, Tyresös upphandlingschef sedan 2017, som nu lämnar kommunen för nya utmaningar delade med sig av sin syn på dialog mellan leverantörer och upphandlande organisationer. Vad är bra, vad är dåligt och vad kan göras annorlunda?
Michael Bengtsson, chef Menigo och Katja Bähr, upphandlingschef.
Vinnande anbud
Magnus Josephson är anbudsexpert med lång erfarenhet från offentlig sektor. Han delade med sig av sina bästa tips för ett vinnande anbud. Hur du gör för att maximera din försäljning och vad som är tillåtet och möjligt när det gäller dialog.
Magnus Josephsons, jurist och anbudsexpert.
Offentlighet och sekretess
Jenny Kenneberg och Pernilla Rasiwala från Brick Advokat bidrar med sin expertis i eftermiddagens utvalda ämnen. Vi kommer under eftermiddagen tillsammans resonera kring två spännande ämnen – offentlighet och sekretess samt utvärderingsmodeller.
Jenny Kenneberg och Pernilla Rasiwala, Brick Advokat.
Samarbetspartner
Kontakta oss
Har du frågor om våra nätverk är du välkommen att kontakta oss på bokning@upphandling24.se.