Sverigeturnén laddar om – och blir digital i höst!
Välkommen att delta på intressanta föreläsningar och spännande rundabordssamtal kring aktuella ämnen i offentlig upphandling. Kom och bli inspirerad, få ny kunskap, dela erfarenheter och nätverka!
Pandemin verkar vara med oss ett tag till men vi har hittat en lösning som vi hoppas att du också ska trivas med. Vårt mål är att det ska bli en givande dag och att det ska vara en trygg miljö att vara i under dagen. Vi har därför valt att sända konferensen digitalt i höst och du deltar på distans istället. Bordsdiskussionerna kommer att ske i separata chattrum och det kommer att finnas fler men kortare pauser under dagen.
Vi ser fram emot en spännande dag tillsammans!
Klicka här för att komma tillbaka till huvudsidan >>
PRAKTISK INFORMATION
Datum: 5 oktober 2020
Plats: Konferensen sänds digitalt och du deltar på distans
Tid: Kl. 13.00-17.00
Pris: 995 kr
Frågor? Kontakta oss på bokning@upphandling24.se
PROGRAM
Mellan varje föreläsning kommer vi ha dialog i digitala grupprum.
13.00
Det är dags att se över våra försörjningsstrategier
En fråga som dykt upp under Corona-pandemin är hur vi säkerställer vår varuförsörjning även under andra kriser. Hur kan vi ta lärdom och bli mer förberedda inför liknande situationer i framtiden? SKR arbetar övergripande med den här frågan och det pågår utredningar på nationell nivå. Eva-Lotta Löwstedt Lundell berättar vilket arbete som sker just nu och hur hon ser på framtiden.
Eva Lotta Löwstedt Lundell, vd, SKL Kommentus
Vad menas med en inköpsmogen organisation och hur tar man sig dit?
En inköpsmogen organisation är inte längre operativ och reaktiv utan arbetar strategiskt och proaktivt. En inköpsmogen organisation ser inte inköp som en stödfunktion utan som ett bidrag till hur organisationen ska uppnå sina mål. Vilka egenskaper och kompetenser behövs för att en organisation ska kunna kalla sig inköpsmogen? Går det att mäta hur inköpsmogen man är och hur gör man i så fall det?
Ellen Hausel Heldahl, upphandlingsexpert, Svenskt Näringsliv
Upphandlingen är klar – vad händer nu?
Efter månader av kravställande, frågor och kompletteringar, utvärdering och tilldelningsbeslut är äntligen avtalet på plats. Dags att slappna av… eller? En god avtalsförvaltning är nödvändig för att säkerställa rätt leverans, men prioriteras inte alltid. Så skapar vi en enkel struktur för en effektiv avtalsförvaltning och så får vi med organisationen på tåget.
Caroline Johannesson, upphandlingsexpert, e-Avrop
14.55 Paus
15.15
Sätt stopp för oseriösa anbud och strategisk prissättning
Luckor i utvärderingsmodellen kan öppna för nollbud eller negativa priser där anbudslämnaren räknar hem affären på andra delar av anbudet. Oseriösa leverantörer kan lämna timpriser långt under vad som är rimligt med tanke på skatter och avgifter. Ta del av konkreta tips och åtgärder för att stävja problemen.
Josefine Hallin, koordinator offentlig sektor, Samhall
Upphandla funktion med hjälp av förhandling
Ta del av erfarenheterna från en funktionsupphandling där förhandling var en central del i framgångsreceptet. Upphandlingen resulterade i ett ramavtal där det går av avropa nyckelfärdiga förskolor. Talarna delar med sig av tips och råd från upphandlingen.
Rickard Andersson, upphandlingskonsult, Affärsconcept
Senaste rättspraxis inom upphandlingsjuridiken
Praxis inom offentlig upphandling uppdateras ständigt med nya domar från EU-domstolen och Högsta förvaltningsdomstolen och även kammarrätterna. Ta del av de senaste avgörandena och hur de påverkar dig som upphandlare eller leverantör till offentlig sektor.
Anna Nikolina Erikson, biträdande jurist, Advokatfirman Lindahl
17.00 Dagen avslutas
Programmet är preliminärt och kan komma att ändras.
SAMARBETSPARTNER
Vill du bli turnépartner till Sverigeturnén 2021? Hör av dig till oss så berättar vi mer om möjligheterna.
Kontakta Anna Olsson, ansvarig samarbeten, på mobil: 0733-03 89 86 eller mejl: anna@upphandling24.se