Stockholm stad söker upphandlingschef

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Upphandlingsenheten säkerställer att Exploateringskontoret har tillgång till de konsult- och entreprenadtjänster som krävs för att kontoret ska kunna utföra sitt uppdrag på ett fullgott sätt. Exploateringskontoret uppfattas i dag av marknadernas aktörer som en seriös, kompetent, lyhörd och utvecklingsinriktad aktör. Kontoret genomför sina upphandlingar på ett sådant sätt att de inom respektive marknadsområde bidrar till en marknad som långsiktigt kan utvecklas och upprätthålla en väl fungerande konkurrens. Upphandlingsenheten stöttar idag inte bara Exploateringskontoret i upphandlingsfrågor, utan har ett utvecklat samarbete även med andra tekniska förvaltningar i staden.

Arbetsbeskrivning
I rollen som upphandlingschef ansvarar du för Exploateringskontorets upphandlingsenhet och medverkar vid upphandlingar. Du har personalansvar för tio medarbetare och ansvarar även för att leda och styra de konsulter som hjälper oss med upphandlingar.

Du ansvarar för att upphandlingsenheten stödjer kontorets medarbetare i arbetet med ramavtals- och objektsupphandlingar vad gäller konsulttjänster och entreprenader. Du ansvarar för upphandlingsenhetens arbete med att regelbundet göra en samlad uppföljning och analys av tekniska konsultupphandlingar och entreprenadupphandlingar. Du ansvarar för upphandlingsenhetens dialog med, och analys av, marknaden i syfte att utveckla Exploateringskontorets upphandlingar och avtal.

Du ingår i ledningsgruppen för avdelningen Miljö och teknik och förväntas bidra till hela avdelningens utveckling.

Hos oss får du vara med i arbetet med att bygga framtidens Stockholm.

Kvalifikationer
Du ska ha högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du ska ha arbetat med upphandlingsrelaterade frågor i minst 5 år. Det är meriterande om du har erfarenhet av personalansvar. Du har goda kunskaper om upphandlingar och entreprenadjuridik och har med fördel arbetat i byggbranschen. Vidare har du goda kunskaper i Officepaketet och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

För att trivas i rollen behöver du ha god ledarskapsförmåga med förmåga att fördela och leda arbetet. Vidare är det viktigt att du har samarbetsförmåga då tjänsten innefattar många interna och externa kontakter. Du har förmåga att arbeta strategiskt och angripa olika frågeställningar utifrån ett helhetsperspektiv. Vidare har du lätt för att driva och strukturera ditt arbete.

Vi erbjuder
Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat, med stor respekt för din kompetens. Vi erbjuder dig en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmåner som tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg och flexibel arbetstid. Kontoret ligger på Fleminggatan i centrala Stockholm, endast fem minuters promenad från Centralstationen. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt. Vi är cirka 220 medarbetare.

Ansökan
Ansök via ” Sök Jobbet” knappen här i annonsen. Sista ansökningsdag är 28 maj 2017.

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar:
1

Sysselsättningsgrad:
100%

Ort:
Stockholm

Referensnummer: 2017/3064

Kontakt:
Göran Carlberg
08-50 82 65 89

Johanna Lidehäll
08-50 82 65 88

Facklig företrädare
Hampus Olesund
SACO
08-508 266 55

Luis Lopez
Vision
08-508 279 29


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *