Verksamhetsstödet är organiserat under en gemensam ledning. Verksamhetsstödet finns både centralt placerat och på institutionerna och har bland annat som uppdrag att säkerställa en väl fungerande administration, initiera och driva utvecklingsarbete, kommunicera Luleå tekniska universitets övergripande synsätt och policys samt ge stöd och service till studenter, lärare och övriga anställda.

Upphandlingsfunktionen ansvarar för genomförande och samordning av universitetets upphandlingsverksamhet samt att upphandlingsförfaranden sker i enlighet med gällande lagar och bestämmelser. Vid universitetet utförs idag ca 80 annonserade upphandlingar per år.

Inom universitetet pågår ett utvecklingsarbete för fortsatt införande av elektronisk handel samt hållbarhet i framtida upphandlingar. Uppföljningen och kvalitetskontrollen av universitetet upphandlingar kommer att vidareutvecklas samtidigt som arbetet med att hålla goda relationer med marknadens aktörer fortsätter.

Upphandlingsfunktionen består idag av en upphandlingschef och två upphandlare. Upphandlingsfunktionen behöver nu anställa en upphandlare när en kollega övergår till en annan anställning.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som upphandlare innebär bland annat:
– ansvar för att hålla sig informerad om behov av kommande upphandlingar
– styra och driva universitetets upphandlingar från planering till avtal/beställning
– utbilda och informera verksamheten om aktuella avtal, lagar, inköps- och upphandlingsrutiner

Du kommer att arbeta nära verksamheten för att kunna ge våra chefer, forskare och lärare bästa möjliga stöd och support i upphandlingsfrågor. I upphandlingsfunktionens uppdrag ingår även uppföljning och analys av inköpsbeteenden, uppföljning av befintliga avtal samt utveckling av upphandlingsfunktionens interna hjälpmedel i form av mallar, hemsida och avtalsbaser. Arbetet innefattar många kontakter på skilda nivåer inom universitetet samt med leverantörer och andra externa parter.

Kompetens och erfarenhet
För anställningen krävs akademisk examen med ekonomisk eller juridisk inriktning eller annan relevant akademisk examen.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av offentlig upphandling samt system för detta. Meriterande är även erfarenhet av projektledning.

Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav.

Personlig profil
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som är en god kommunikatör, initiativrik, flexibel och självständig. Utöver detta förväntar vi oss god samarbetsförmåga, ett lösningsinriktat förhållningssätt, god analytisk förmåga samt förmåga att arbeta självständigt.

Omfattning
Vi söker en upphandlare för tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan eventuellt vara aktuellt.

Information
För ytterligare information är du välkommen att kontakta:
upphandlingschef Susanne Liminga, 0920- 492098, susanne.liminga@ltu.se eller enhetschef Jenny Blom, 0920-492937, jenny.blom@ltu.se

Facklig företrädare:
SACO-S Daina Dagis, 0920-49 3880 daina.dagis@ltu.se
OFR-S Lars Frisk, 0920-49 1792 lars.frisk@ltu.se

Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, samarbete, öppenhet och ansvar.

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och kopior av verifierade examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Både ansökan och examensbevis ska vara skrivna på svenska eller engelska.

Referensnummer: LTU-3680-2017

Sista ansökningsdag: 2017-12-08