Landstinget Dalarna söker Upphandlare

Välkommen till Landstinget Dalarna!
Här finns betydelsefulla arbeten som följer människor genom hela livet.

Vårt uppdrag är att bedriva hälso- och sjukvård, hjälpmedelsverksamhet, tandvård, kulturverksamhet och utbildning. Till dessa behövs viktiga stödfunktioner som Landstingsservice, Landstingsfastigheter och administration. Landstinget Dalarna har 8500 medarbetare i en mängd olika yrken. Vi är som Dalarnas största arbetsgivare en viktig del av utvecklingen i länet.

Arbetsbeskrivning
Upphandlingsavdelningen är en arbetsplats som kännetecknas av en god atmosfär och hög trivsel där vi utvecklas i våra arbetsroller genom omväxlande upphandlingsuppdrag, deltagande i arbetet med förbättringen av landstingets anskaffningsprocess samt avdelningens processer och arbetsmetoder.

Avdelningen arbetar i upphandlingsverktyget e-Avrop.
Du kommer att vara placerad i Landstingshuset i centrala Falun och ingå i upphandlingsavdelningen som består av 6 upphandlare och en upphandlingschef.

Som upphandlare arbetar du självständigt med planering och genomförande av upphandlingar enligt Lagen om offentlig upphandling inom olika varu- och tjänsteområden.
Tillsammans med dina kollegor på upphandlingsavdelningen driver ni olika upphandlingsprojekt och du förväntas delta aktivt i avdelningens utvecklingsarbete avseende processer och arbetsmetoder.
Du upprättar och sammanställer upphandlingsdokument, svarar för anbudsutvärdering samt följer upp avtal.
Som en naturlig del i rollen ingår att arbeta med kvalitetssäkring och ha kontinuerlig kontakt och dialog med såväl uppdragsgivare som leverantörer och övriga intressenter.
Du ansvarar för att upphandlingar sker i enlighet med lagar, regler och landstingets upphandlingspolicy samt att de genomförs på ett affärsmässigt sätt.

Kvalifikationer
Du har eftergymnasial utbildning inom inköp, ekonomi, juridik eller annan relevant utbildning och har goda kunskaper i Officepaketet.

För att lyckas i ditt arbete ska du vara en drivande och engagerad person. Du är strukturerad, analytisk och noggrann.
För att passa i rollen tror vi även att du är social och utåtriktad, tycker att samarbete med kollegor, verksamheter och leverantörer är en viktig och naturlig del av vardagen.
God kommunikativ förmåga, såväl skriftlig som muntlig förutsätts. Vi sätter stor vikt till dina personliga egenskaper, din kompetens, samarbetsförmåga och din flexibilitet.

Det är meriterande om Du har några års erfarenhet av att självständigt ansvara för att samordna och leda genomförandet av upphandlingar och avrop enligt LOU. Kunskap och erfarenhet av att arbeta i e-Avrop är meriterande.

Tycker du att ovanstående beskrivning låter lockande och stämmer in på din profil? Vill du bli vår nya kollega? Varmt välkommen med din ansökan!
Urval och intervjuer kommer att ske löpande, så tveka inte med att skicka in din ansökan med CV och personligt brev.

Landstinget Dalarna tillämpar kompetensbaserade rekryteringsprocesser. Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och tillämpar därför bland annat obligatorisk drogtest vid nyanställning av personal.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Bifoga alltid CV och personligt brev med din ansökan. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar i pappersform med vanlig post eller via e-post.

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.


Varaktighet/Arbetstid
Heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Tillsvidare.

Lön
Månadslön

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2018-02-15

Sök via”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.
Ange referens: 20:2017:125
Vi tar inte emot ansökan via e-post.

Kontaktpersoner
Joel Valtanen
Avdelningschef
023-49 03 17
joel.valtanen@ltdalarna.se

Fackliga kontaktpersoner
Margareta Nordman
Vision
070-55 18 999
margaretha.nordman@ltdalarna.se

SACO
saco.dalarna@ltdalarna.se