Är du vår blivande kollega? Stockholm universitet söker upphandlare

Ref.nr SU FV-1413-19
Sista ansökningsdag: 2019-05-05

Upphandlare vid Ekonomiavdelningen.

Stockholms universitet är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Här är 33 000 studenter, 1 600 doktorander och 5 500 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga och humanvetenskapliga områdena, samt inom universitetsförvaltningen.

Universitetsförvaltningens uppgift är att ge administrativt stöd och service till organisationen. Här återfinns också Ekonomiavdelningen bestående av tre sektioner, central stab, redovisningssektionen samt inköps- och upphandlingssektionen. Sammanlagt arbetar 40 personer på Ekonomiavdelningen.

En av våra medarbetare går nu i pension och vi söker hens ersättare, en driven och senior upphandlare till den centrala inköps- och upphandlingssektionen. Inköps- och upphandlingsverksamheten vid universitetet har påbörjat ett förändringsarbete som bland annat innebär en central samordning och ökat ansvar för inköps- och upphandlingssektionen vad gäller arbetet med upphandlingar och avtalsuppföljning. Du blir del av inköps- och upphandlingssektionen som idag består av 14 medarbetare. Sektionen leds av upphandlingschefen.

Arbetsuppgifter
De dagliga arbetsuppgifterna kommer att vara mycket varierande med parallella upphandlingar inom forskningsrelaterade varor och tjänster, men även upphandling av konsulttjänster, förbrukningsvaror och andra tjänster. Du kommer i upphandlingarna att agera projektledare och samarbetar med kravställarna tillika verksamhetsrepresentanter. I arbetet ingår också att informera om avtal, samt att ge råd och stöd till organisationen. Du deltar även i interna och externa nätverk. Sektionen befinner sig i en spännande utvecklingsfas där du förväntas bidra med din erfarenhet och kompetens och i detta ingår även att bistå upphandlingschefen i det operativa arbetet vid sektionen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom juridik, företrädesvis med inriktning inom offentlig upphandling. Alternativt annan relevant eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot juridik, upphandling/inköp eller ekonomi.

Du har flera års erfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar inom Lagen om offentlig upphandling (LOU), är van att hantera flera projekt parallellt och du kan hantera stressiga situationer. Vi förutsätter att du har erfarenhet av elektroniska upphandlingssystem och god kunskap i officepaketet.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av upphandling av komplexa tjänster samt avancerad teknisk utrustning
  • erfarenhet av arbete i projektform/projektledning
  • erfarenhet av avtalsprocesser
  • erfarenhet från upphandlingsverksamhet inom universitets- och högskolesektorn

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt är en god kommunikatör.

Som person är du självgående, arbetar strukturerat och metodiskt. Nyfikenhet och en vilja att utvecklas ser vi som önskvärt. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som gör att du har förmågan att hantera arbetstoppar på ett bra sätt då tempot tidvis är högt. Då många projekt genomförs i grupp är god samarbetsförmåga ett krav. Du tycker om att bygga relationer och har förmågan att skapa förtroende. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Ytterligare upplysningar lämnas av upphandlingschef Susanne Ekman, tfn 08-16 44 57 eller ekonomichef Pia Grankvist, tfn 08-674 75 59.

Fackliga företrädare
Ingrid Lander (Saco-S), tfn 0708-16 26 64, saco@saco.su.se, Alejandra Pizarro Carrasco (Fackförbundet ST/Lärarförbundet), tfn 08-16 34 89, alejandra@st.su.se, samt seko@seko.su.se(SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – forskning, utbildning och samverkan i den internationella frontlinjen.


Ref.nr SU FV-1413-19

Sista ansökningsdag:
 2019-05-05

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb