Riksantikvarieämbetet söker upphandlare

Gotland

Riksantikvarieämbetet är den myndighet i Sverige som ansvarar för frågor om kulturarvet och kulturmiljön. Kärnan i vårt uppdrag är att stärka och synliggöra kulturarvets betydelse för samhällets utveckling. Här arbetar cirka 250 personer som leder och stödjer arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vi har verksamhet på flera orter i Sverige.

Riksantikvarieämbetet söker en upphandlare med placering i Visby på juridiska enheten inom administrativa avdelningen. Juridiska enheten består av en enhetschef som tillika är chefsjurist, två upphandlare varav den ena upphandlaren även arbetar med miljöledningsfrågor, en verksarkivarie samt fyra verksjurister. Enheten arbetar med att stödja övriga delar i myndigheten i frågor om anskaffning av varor och tjänster, juridik och arkiv. Enheten har även ansvar för kärnverksamhet avseende att ta fram föreskrifter, lag och förordningsförslag samt att överklaga beslut som gäller frågor om kulturmiljön.

Dina arbetsuppgifter

Myndighetens anskaffningar är indelade i följande kategorier: försörjning, personal, information, IT och kärnverksamhet. I rollen som upphandlare kommer du att genomföra upphandlingar över direktupphandlingsgränsen och ge stöd till andra inom myndigheten vid komplicerade avrop och direktupphandlingar. Vidare kommer du att förvalta föreskrifter om anskaffning i vår arbetsordning, följa upp och utveckla myndighetens anskaffningsarbete samt bevaka gällande rätt inom området. Som upphandlare hos oss kommer du även arbeta som e-handelssamordnare till och med december 2020.

Din kompetens

Du som söker har som lägst en högskoleutbildning på 3 år inom företagsekonomi, juridik eller liknande samt flera års erfarenhet av upphandlingsarbete inom statlig och/eller kommunal verksamhet. Du har även arbetat med upphandling inom flera av myndighetens kategoriområden.

Har du dessutom arbetat i upphandlingsverktyget Tendsign, har goda kunskaper i engelska i tal och skrift samt dokumenterade kunskaper om lagen om offentlig upphandling så ser vi det som meriterande.

Vi söker dig som har en förmåga att främja en stabil och förtroendeskapande arbetsatmosfär runt omkring dig och det är självklart för dig att bidra till ett gott och effektivt samarbete med andra. Du är metodisk och systematisk i ditt arbetssätt, har en förmåga att bevaka och tillämpa förändringar i regelverket för offentlig upphandling och ser värdet i att utvecklas i din yrkesroll.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning och med placeringsort Visby. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2019-05-12. Märk din ansökan med refnr RAÄ-2019-1141.

Kontaktpersoner

Catharina Sojde
Enhetschef
08-5191 8000

Jenny Lundqvist
HR-konsult
08-5191 8000

Marcus Smith
Saco
08-5191 8000

Robert Lang
Fackförbundet ST
08-5191 8000


Sista ansökningsdag
2019-05-12

Refnr
RAÄ-2019-1141

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb