Lunds universitet söker upphandlare (4 st)

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Ekonomis huvuduppgift är att ge verksamheten vid Lunds universitet stöd för en rationell ekonomiadministrativ hantering och tillgodose behoven av högkvalitativ ekonomisk information för att underlätta beslutsfattande inom och utanför universitetet. Detta innebär bl.a. att sektion Ekonomi: ansvarar för universitetets ekonomimodell och redovisningssystem, ger institutionerna stöd i deras dagliga ekonomihantering, kvalitetskontrollerar bokföringen, samordnar bokslutsarbetet, rapporterar till myndigheter, tar fram ekonomiska sammanställningar som behövs för uppföljning och beslutsfattande, ger utbildning och information i ekonomiadministrativa frågor. Sektion Ekonomi ansvarar också för universitetets likviditetshantering, lånehantering, ränteberäkning samt stiftelse- och fondförvaltning. Därutöver bistår sektion Ekonomi universitetet i upphandlingsärenden med syfte att skapa förutsättningar för effektiv och rationell anskaffning. Avdelningen inköp och upphandling handlägger dessutom anslutningar kring e-fakturering och e-inköp via Lupin, ett system för elektroniskt fakturaflöde och inköp via webb-portal.

Beskrivning

Inköp och upphandling består idag av 17 medarbetare. Vi söker nu fyra nya upphandlarkollegor; en Upphandlingsjurist, en IT-upphandlare, samt två upphandlare med bred erfarenhet av att genomföra olika typer av upphandlingar. Gruppen består av 12 upphandlare, 2 medarbetare inom E-handel, 1 avtalscontroller och 1 upphandlingschef.

Vi söker dig som är passionerat intresserad av upphandling och hela upphandlingsprocessen från behov till avveckling. Du ska behärska svenska och engelska såväl i tal som i skrift då vi genomför många upphandlingar på engelska. Du skall vara bekväm vid att hålla kortare föredrag om upphandling, samt vara en erfaren projektledare som får människor att samarbeta på ett pragmatiskt och positivt sätt. Du har arbetat som upphandlingsjurist, IT-upphandlare eller med olika typer av upphandlingar i minst 3-5 år. Vi arbetar även med kategoristyrt inköp, varför erfarenhet från detta är meriterande.

Arbetsuppgifter

IT-upphandlare: du har erfarenhet av att leda IT-upphandlingar, att arbeta aktivt med avtalsförvaltning och leverantörsdialog, samt av att stötta vid implementering av nya avtal. Du är van vid att hålla i referensgruppsmöten och möter deadlines. Du har en positiv inställning och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Nämn gärna i din ansökan exempel på IT-upphandlingar du genomfört.

Upphandlingsjurist: du har erfarenhet av att driva rättsprocesser i Förvaltningsrätt och i förekommande fall i Kammarrätt framgångsrikt. Du har även erfarenhet av att vara intern rådgivare i juridiska frågeställningar, främst LOU och allmän avtalsrätt. Nämn gärna i din ansökan exempel på överprövningar du genomfört och resultatet därav.

Upphandlare (2): du har erfarenhet av att genomföra många olika typer av upphandlingar, såväl upphandling av tjänster, ramavtal och gärna även forskningsutrustning. Du är van vid att hålla i referensgruppsmöten och möter deadlines. Du har en positiv inställning och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. Nämn gärna exempel på genomförda upphandlingar i din ansökan.

Kvalifikationer

Vi välkomnar sökande som har arbetat med upphandling i 3-5 år och som är vana vid att arbeta självständigt. Som person är du lyhörd för beställarens behov, samtidigt som du har bred kunskap om tillämpning av LOU. Som kollega är du hjälpsam, delar gärna med dig av dina erfarenheter och arbetar mot gemensamma mål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. Vi ser fram emot att välkomna fyra nya kollegor!

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: September 2019
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 4
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Lund
Län: Skåne län
Land: Sverige
Referensnummer: PA2019/1847
Kontakt: Jeanette Jakobsson, 046-222 75 75
Facklig företrädare:
OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Sista ansökningsdag: 2019-08-04


Sista ansökningsdag
2019-08-04

Referensnummer
PA2019/1847

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb