Region Stockholm söker upphandlingsledare

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan! Läs mer om oss.

Nu söker vi flera vassa upphandlingsledare till vårt team som jobbar med omfattande och komplexa upphandlingar i en verksamhet som omsätter ca 20 miljarder per år.

Om tjänsten

Som upphandlingsledare hos oss landar du i en politiskt styrd verksamhet till hälften finansierad av skattemedel och till hälften biljettintäkter. Vårt uppdrag är att utveckla framtidens kollektivtrafik för nära 900 000 dagliga resenärer i Stockholm. SL-trafiken drivs av entreprenörer som vi upphandlar på en fri och konkurrensutsatt marknad.

Nu går vi in i en växande fas och söker därför dig som är specialist inom upphandlingsområdet, drivs av att hitta lösningar och jobba både analytiskt och administrativt. Vi tror att du har särskild erfarenhet av it- och entreprenadupphandlingar.

Du får bland annat jobba med:

 • ansvara för stöd och styrning i upphandlingsprocessen tillsammans med interna representanter
 • självständigt leda och genomföra upphandlingar
 • bidra till kompetensöverföring till övriga kollegor och bidra till utvecklingsarbetet inom gruppen

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans

bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Löneväxling till pensionen
 • Flextid
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling
 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

För att lyckas i rollen behöver du ha relevant högskoleutbildning eller yrkeshögskoleutbildning. Du har mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift och kännedom om de upphandlingsrättsliga regelverket.

Vidare har du

 • erfarenhet av offentlig upphandling inom till ex kommun, myndighet eller kommunalt bolag
 • certifiering eller annan vidareutbildning inom upphandling
 • minst tre års erfarenhet av att självständigt genomföra komplexa upphandlingar
 • tidigare erfarenhet av it- och entreprenadupphandlingar

Det är ett stort plus om du har projektledarutbildning och goda kunskaper i engelska.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Yvette Axelsson, tfn 08-686 38 95. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 08-686 36 74. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 29:e mars. Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten kan på sikt komma att placeras i säkerhetsklass. Det betyder att du framöver kan behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Startdatum enligt överenskommelse.

Arbetsplats: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid

Kontaktpersoner 

Jannica Chinos
Rekryterare
Yvette Axelsson
Upphandlingschef

 070-786 38 95

Fackliga kontaktpersoner

Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52
Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Sista ansökningsdag
29:e mars 2020

Referensnummer

168595

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb