Vetlanda kommun söker upphandlare

Kan du se till att varje skattekrona används på bästa sätt vid inköp av varor och tjänster? Arbetet som upphandlare i Vetlanda kommun är både spännande och viktigt, som om inte det vore nog ingår även ett gäng trevliga kollegor och möjlighet till kompetensutveckling.

Vi söker nu upphandlare till vår upphandlingsavdelning som ingår i kommunledningsförvaltningen. Vi sitter centralt placerade i stadshuset och ägnar dagarna åt affärsutveckling, att samordna upphandlingar och att ge professionellt upphandlingsstöd till kommunens olika förvaltningar.

Arbetsuppgifter

Jobbet innebär att du ansvarar och leder projekt för upphandling av varor, tjänster och entreprenader. Målet är helt enkelt att du och ditt projektteam ska hitta bästa möjliga lösning för både kommunens verksamheter och leverantörer.

Du hänger med i utvecklingen, har koll på marknaden och tycker att det är roligt att göra bra affärer. Du har ett stort intresse för hållbar utveckling och att hitta nya sätt och metoder för smart upphandling. Du kommer även att jobba med e-handel, avtalsvård och uppföljning.

Tillsammans med medarbetarna ger du råd och stöd i upphandlingsfrågor och är med på informationstillfällen och utbildningar. Självklart har du en bra dialog med våra kommunala bolag och olika nätverk på småländska höglandet och i länet.

Vi söker dig som är affärsmässig, lyhörd för verksamheternas behov, har pedagogisk förmåga och är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift. Du är analytisk, strukturerad, har servicekänsla och är bekväm med att kommunicera med många interna och externa kontakter.

Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling inom inköp och offentlig upphandling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har YH-utbildning i offentlig upphandling eller en passade akademisk utbildning inriktad mot inköp/upphandling, ekonomi, juridik eller teknik. Du kan även ha skaffat dig motsvarande erfarenhet på annat sätt.

Vidareutbildning som diplomerad eller certifierad upphandlare/inköpare samt kunskap inom LOU, juridik, entreprenadjuridik, arbetslivserfarenhet är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker därför dig som är lösningsorienterad, drivande och tar egna initiativ, har förmåga att skapa goda relationer och bidrar till ett positivt resultat.

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-15
Sök tjänsten via “Sök jobbet” i denna annons.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande. Provanställning kan bli aktuellt.

Kontaktperson

Bitr upphandlingschef Jörgen Frej
Telefon: 0383-971 43
Mobiltelefon: 076-695 61 84

Annika Wikståhl
Upphandlare
070-979 62 97
0383-971 54
annika.wikstahl@vetlanda.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel.
Telefon: 0383-971 00

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan!
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig att skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg. Ansök direkt via länken i annonsen.

Vetlanda kommun är en inkluderande arbetsgivare som förespråkar mångfald och jämställdhet. Alla ansökningar behandlas utifrån ett likabehandlingsperspektiv.
I Vetlanda kommun jobbar vi utifrån kärnvärdena glädje, mod, respekt och tillsammans, en värdegrund som genomsyrar hela organisationen.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.


Sista ansökningsdag
2020-11-15

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb