SVA söker inköpare

Avdelningen för verksamhetsstöd

SVA har idag en upphandlings-och inköpsavdelning som är centralt placerad inom myndigheten. Vi består av 4 personer och vi ansvarar för SVA:s alla upphandlingar och inköp. Vår verksamhet styrs av att göra bra affärer och de mervärden det skapar i form av hög kvalitet och minskade kostnader. Vi vet att vi kan göra skillnad genom att ställa långtgående krav när det gäller t.ex. miljö och sociala hänsyn.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en driven och utåtriktad person till vårt team. Som en av våra inköpare kommer du att jobba med interna och externa kontakter. Du kommer att få ta emot beställningar från SVA:s personal i vårt elektroniska beställningssystem och sedan lägga beställningarna till de externa leverantörerna. I tjänsten ingår bevakning av hela inköpsprocessen från beställning till leverans och uppföljning. Ibland kommunicerar vi muntligt och skriftligt på engelska då vi har leverantörer över hela världen.

Vi använder affärssystemet IFS och dess inköpsmodul e-Buyer. Arbetet med E-handel sker i nära samarbete med ekonomiavdelningen och vårt centralförråd.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av inköpsarbete och som har intresse av att utveckla inköpsprocesser och verktyg som stöder dessa. Vi tror att du har en utbildning inom inköp eller annan lämplig utbildning och att du har goda IT-kunskaper. Du ska ha en förmåga att uttrycka dig lättförståeligt i tal och skrift både på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i offentlig sektor och har intresse och erfarenhet av upphandling och Lagen om offentlig upphandling.

Vi fäster stor vikt vid din personliga lämplighet och räknar med att du är självgående, van att ta initiativ är stresstålig och strukturerad och samtidigt har lätt för att samarbeta med andra och skapa kontakter.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Snarast
Sysselsättningsgrad: Heltid
Referensnummer: 2021/6
Plats: Uppsala
Fackliga företrädare:
Carina Pettersson, ST 018-67 40 00
Magnus Thelander, SACO 018-67 40 00
Theres Andersson, Seko 018-67 40 00

Kontaktpersoner

Peter Svensson
Upphandlingschef
Statens veterinärmedicinska anstalt
018-67 40 00 

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.

Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.

All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Friska djur – trygga människor

Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala.  


Sista ansökningsdag
2021-02-07

Referensnummer
2021/6

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb