Affärsorienterad Chef, Inköp HR-IT till Arbetsförmedlingen

Ekonomiavdelningen, Inköpsavdelningen, Affärsområde IT och Förvaltning

Arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Varje år sammanför vi på olika sätt tusentals arbetssökande med arbetsgivare som behöver nya medarbetare. Vi har den samlade kunskapen om arbetsmarknaden, branscher och yrken. Som medarbetare hos oss får du, tillsammans med våra ca 12 000 kreativa och professionella medarbetare, vara med och bidra till att öka sysselsättningen och en välfungerande arbetsmarknad.

Arbetsförmedlingen genomgår just nu en stor strukturell förändring. Centralt i denna är att digitalisera vår verksamhet samt att förbereda myndigheten inför att leverantörer framöver ska vara huvudsakliga utförare av arbetsmarknadstjänster. Inköpsavdelningen befinner sig därför i ett dynamiskt och expansivt skede för att bättre matcha det etablerade kategoribaserade arbetssätt som myndigheten sedan många år använder.

Inköpsavdelningens ansvarsområde omfattar Arbetsförmedlingens samtliga anskaffningar och vi upphandlar både inom LOU (Lagen om Offentlig Upphandling) och LOV (Lagen om Valfrihetssystem).

Inköpsavdelningen ansvarar för det kategoristyrda arbetssättet inom myndigheten där alla externa kostnader är strukturerade under inköpskategorier. Avdelningen består av två Affärsenheter och en funktion för Affärsstöd med avdelningsövergripande roller. Affärsenheterna anskaffar tjänster till arbetssökande samt varor och tjänster för myndighetens behov. Totalt består Inköpsavdelningen av ca 70 medarbetare. Den totala omsättningen på anskaffningar av varor och tjänster uppgår i dagsläget årligen till ca 5 miljarder kronor men med förändrad verksamhet förväntas detta öka kraftigt.

Inköpsavdelningen expanderar och nu rekryterar vi en Affärsorienterad sektionschef till sektionen Inköp HR och IT med placeringsort Solna eller Östersund.

Arbetsuppgifter
Som Sektionschef blir du ansvarig för verksamhet och budget för sektionen Inköp HR och IT samt har personalansvar för Strategiska Inköpare och Inköpare på sektionen finns även en vaktmästare. Du rapporterar till enhetschef och ingår i affärsområdets ledningsgrupp.

Du ansvarar för att:

• Leda en sektion på ca 15 Inköpare och Strategiska Inköpare baserade i Solna och Östersund
• Utveckla, stötta och engagera medarbetare inom din sektion
• Tillsammans med affärsområdets ledningsgrupp sätta mål, följa upp resultat och utveckla enheten
• Kvalitetssäkra och besluta kring upphandlingsdokument och affärsrelaterade leverantörsinteraktioner
• Skapa engagemang för nya metoder och tekniska lösningar
• Bidra till verksamhetsutveckling och ta initiativ till processförbättringar
• Kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra
• Visa tillit för medarbetarnas förmågor

Som sektionschef har du ett viktigt uppdrag i att skapa välfungerande arbetsgrupper och tillsammans med dina medarbetare driva och utveckla verksamheten. Du verkar för en god arbetsmiljö och skapar förutsättningar för fortsatt utveckling av självledarskapet genom ett coachande förhållningssätt och tillämpning av feedbackkultur.

Kvalifikationer
Vi ser att du har tidigare erfarenhet av inköps- eller upphandlingsarbete inom offentlig- eller privat sektor. Du ska ha väl utvecklade ledaregenskaper genom en personalledande roll som chef eller utifrån ett projektansvar. Du har högskoleexamen eller kompetens inom ledarskap förvärvad på annat sätt. Du kan också uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Vidare är det meriterande är om du:

• har erfarenhet som chef med personalansvar och arbetat med budget-, verksamhets- och personalutveckling
• har erfarenhet av arbete i en affärsinriktad roll
• har kunskap om IT

Du har en god blick för helhetsperspektiv och ett starkt driv för att säkerställa att uppsatta mål nås.

Vi ser att du behöver vara trygg och stabil och ha god självinsikt för att kunna leda en sektion i en miljö och organisation under förändring. Vi vill att du känner dig bekväm i att handla på affärsmässig grund och att du har en ekonomisk medvetenhet. Du har en förmåga att skapa partnerskap med andra delar av organisationen och bidra till andras framgång och utveckling. Du har ett genuint intresse för att se och hjälpa andra personer att växa och utvecklas i sin roll.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, förmågor, lämplighet och ditt förhållningssätt. Som sektionschef är du en förebild i att leva Arbetsförmedlingens vision, värdegrund och ledningsfilosofi.

Övrigt
Anställningen är tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar sex månaders provanställning och tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Det innebär att du måste vara svensk medborgare.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem senast den 12 januari 2020. Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök” nedan. Fyll i formuläret och besvara frågorna. Bifoga CV där du beskriver relevant utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.

Kontakta
Hans Nolander, Affärsområdeschef IT och Förvaltning, 010-486 77 26

Fackliga företrädare
Peter Eriksson, Facklig företrädare ST, 010-486 84 41
Lars Norlander, Facklig företrädare SACO, 010-486 77 22
Helen Haglund, Facklig företrädare SEKO, 010-486 56 93

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %
Ort: Solna och Österstund
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: Af-2019/0056 4882
Sista ansökningsdag: 2020-01-12


Sista ansökningsdag
2020-01-12

Referensnummer
Af-2019/0056 4882

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb