Upphandlingsledare med fokus på entreprenadverksamhet

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. År 2017 blev vi valda till Årets tillväxtkommun i Sverige. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

På kommunledningsförvaltningens ekonomienhet är vi ett 15-tal anställda som arbetar med övergripande ekonomiadministrativa frågor och upphandling. Vi söker nu en upphandlingsledare som självständigt kommer att handlägga upphandlingsärenden enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU). Upphandlingarna sker i nära samarbete med kommunens övriga förvaltningar och övriga kommuner i länet.

Arbetsuppgifter

Som upphandlingsledare leder du arbetet med kommunens upphandlingar och arbetar tillsammans med en upphandlare och en upphandlingshandläggare. Då Älmhults kommun är inne i en expansiv fas, innebär det många upphandlingar avseende entreprenadverksamhet.

Arbetsuppgifterna är självständiga med krav på affärsmässigt agerande och att göra goda affärer som kommer medborgarna till nytta. Du planerar, driver och genomför egna upphandlingar, svarar på allmänna upphandlingsfrågor, skriver yttranden, konkurrensutsätter verksamheter samt gör utredningar som berör upphandlingsverksamheten.

Du har ett övergripande ansvar för de strategiska inköpsfrågorna inom Älmhults kommun. I uppdraget ingår därmed att säkerställa att kommunen arbetar professionellt och följer lagar, policys och riktlinjer inom inköpsområdet. Du kommunicerar strategiska inköpsfrågor till både politiker, tjänstemän och leverantörer och du bidrar till utvecklings- och förbättringsarbete inom upphandlingsområdet.

Kvalifikationer

Vi vill att du har högskoleexamen inom ekonomi, inköp, upphandling eller juridik alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Därtill behöver du ha erfarenhet av offentlig upphandling, god kunskap om LOU och uppfylla innehållet i nedan punkter.

• Kan leda, entusiasmera och vidareutveckla upphandlingsfunktionen inför framtiden
• Är resultat- och utvecklingsinriktad
• Har god samordnings- och samarbetsförmåga
• Är lyhörd för verksamhetens behov
• Kan sätta upp mål och förverkliga dem
• Är van att ha kunden i fokus och är serviceinriktad
• Har ett konsultativt förhållningssätt
• Har en god kommunikativ förmåga på svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du tidigare arbetat i upphandlingsstödet TendSign.

Övrigt
Här kan du läsa mer om vår värdegrund och personalidé samt vad medarbetarna tycker om sina jobb och oss som arbetsgivare: https://www.almhult.se/vardegrund

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2018-03-04

Arbetsgivarens referensnummer A754744/2018


Sista ansökningsdag
2018-03-04

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse

Antal platser
1

Frågor kring tjänsten
Roland Eiman
Kommunchef/tf ekonomichef
Telefon: 0476-55070

Tomas Edvardsson
Upphandlingsledare
Telefon: 0476-551 36
E-post: tomas.edvardsson@ almhult.se

Henrik Dahlström
Jusek
Telefon: 0476-55021
E-post: henrik.dahlstrom@ almhult.se

Anton Härder
Vision
Telefon: 0476-55057
E-post: anton.harder@almhult.se

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb