Avtalscontroller IT/Medicinsk teknik Södersjukhuset

Södersjukhuset befinner sig just nu i en spännande ombyggnads- och utbyggnadsfas som en del av Framtidens Hälso- och Sjukvård (FHS) inom Region Stockholm. På sikt kommer vi också att införa Framtidens Vårdinformationssystem (FVM).

Nu söker vi en avtalscontroller till en nyinrättad tjänst, som kommer att vara en viktig kugge i Södersjukhusets arbete kring hur vi arbetar med våra avtal och med våra leverantörer. Behovet av uppföljning och förvaltning av våra avtal ökar i takt med digitalisering och nyttjandet av teknik inom hälso-och sjukvården. Södersjukhuset har också under de senare åren gjort stora investeringar i nya vårdfastigheter som utrustats med modern teknik från ett antal leverantörer.

Som avtalscontroller kommer du att vara spindeln i nätet när det gäller avtalsfrågor inom området IT och Medicinsk teknik internt inom Södersjukhuset och i kontakt med våra leverantörer. Du kommer ansvara för avtalsförvaltning och uppföljning av Södersjukhusets avtal inom IT och Medicinsk Teknik. Du kommer även att medverka som stöd vid upphandlingar av nya tekniska lösningar för att säkerställa hög kvalitet på de avtalsmässiga delarna avseende tex tjänsteåtagande, optioner, support, service och underhåll. Tjänsten som avtalscontroller är organisatoriskt placerad inom Avdelning Kvalitet, Utveckling, Medicinsk Teknik och IT.

Som avtalscontroller kommer du att arbeta med:

 • leverantörer och avtalshantering i samarbete med Verksamhetens beställare och controllers
 • avtalsuppföljning inkl uppföljning av fakturering för att säkerställa att kostnader följer levererad kvalitet
 • leverantörsstyrning med fokus på ökad affärsnytta för båda parter
 • stöd i samband med upphandlingar och upphandlingsfrågor för att säkerställa bra avtalsvillkor inom IT och Medicinsk Teknik
 • kommunikation och förhandling med olika intressenter, såväl internt som externt
 • inköpsanalyser, affärs- och inköpsstrategier inom avtalsområden inom IT och Medicinsk Teknik
 • planer för kommande upphandlingar
 • leverantörs- och marknadsanalyser (omvärldsbevakning)

Arbetet innebär en nära dialog med, ekonomicontroller, förvaltare och beställare inom IT och Medicinsk Teknik, upphandling samt verksamhetschefer inom Södersjukhuset.

Vi söker dig som har:

Akademisk utbildning inom ekonomi, juridik, IT, teknik eller motsvarande samt minst 5 års yrkeserfarenhet. Alternativt har du annan utbildning samt yrkeserfarenhet som vi bedömer likvärdig. God kunskap om avtal och inköp samt förmåga att kunna läsa och bedöma avtalstexter, framförallt inom IT och Teknikleveransområden. Goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel.

Du har erfarenhet av inköp/avtal, upphandling och leverantörsstyrning och löpande avtalshantering samt ekonomisk uppföljning och rapportering i en större organisation. Din kommunikativa förmåga är god och du uttrycker dig väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift. För att trivas i rollen som avtalscontroller är det viktigt att du har en god förmåga att underhålla relationer och skapa kontaktnät. Vägen till framgång är en hög förmåga till samverkan och samarbete. Du är noggrann, analytisk och kvalitetsmedveten och vi ser att du i linje med våra värderingar är en person som tar egna initiativ och driver dina ansvarsområden och din egen utveckling framåt.

Det är meriterande om du har:

 • Kunskap och erfarenhet av offentlig upphandling/LOU
 • Erfarenhet av att köpa tjänster
 • Erfarenhet av att använda olika rapportverktyg utöver Excel
 • Erfarenhet av arbete som beställare inom området Medicintekniska servicetjänster eller andra tekniska servicetjänster

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2020-05-15
Referensnummer: 169808

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök jobbet”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 15 maj. Vi arbetar med löpande intervjuer så tveka inte att söka innan sista ansökningsdag.

Kontakt
Katarina Bergfors
Chef sektion Förvaltning
08-616 16 33
katarina.bergfors@sll.se

Magnus Latzke
IT-chef
magnus.latzke@sll.se

Fackliga representanter
SACO: Sverker Forsberg
sverker.forsberg@sll.se

Vision: Anette Sjöstrand
anette.sjostrand@sll.se

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

http://www.sll.se/

Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även Sveriges största förlossningsklinik med omkring 7 500 förlossningar per år. Södersjukhuset har cirka 4 700 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 150 000 patienter för akuta besök varje år. På Södersjukhuset bedrivs även omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Vår vision; Sveriges ledande akutsjukhus.


Sista ansökningsdag
2020-05-15

Referensnummer
169808

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb