Avtalscontroller till Inköp Region Gävleborg

Vi tänker nytt inför framtiden! Affärsdrivet inköp och hållbara leverantörer för ett livskraftigt Gävleborg är vår nya inköpsvision.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla inköpsverksamheten inom Region Gävleborg. Vårt uppdrag är att leverera tjänster med rätt innehåll, kvalité och omfattning till regionens övriga verksamheter. Vårt fokus är alltid på kunden och våra värderingar bygger på:

• Respekt & Ödmjukhet
• Öppenhet & Ärlighet
• Professionalism & Ansvar

Inköpsavdelningen ansvarar för samtliga upphandlingar inom Region Gävleborg, tillsammans uppgår inköpen till cirka 5 miljarder kronor per år. Upphandlingarna sker enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling). Vi använder det elektroniska upphandlingsstödet Tendsign, samt tillämpar e-handel där vi använder Visma Proceedo.

Inköpsavdelningen ansvarar för att på ett resurseffektivt sätt tillhandahålla och koordinera verksamheternas behov av köpta varor och tjänster, som vi gör tillgänglig för avrop i vårt inköpssystem. Vi arbetar utifrån ett kategoribaserat arbetssätt, vilket innebär att våra avtal är kategoriserade inom områden utifrån en leverantörsmarknad.

Vi söker Avtalscontroller till inköpsavdelningen och erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv.
Tjänsten är placerad i Gävle och på avdelningen arbetar förutom avtalscontrollers även upphandlare, administratörer inom e-handel och inköpssupport.

Inom inköpsavdelningen arbetar i dagsläget ett tjugotal medarbetare med kvalificerade upphandlingar och avtalsuppföljning inom områdena varor, tjänster, byggentreprenader och vårdtjänster. Som avtalscontroller blir du en central person inom inköpsprocessen. Det ställer höga krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet.

Arbetsuppgifter

I tjänsten som avtalscontroller kommer du att arbeta strategiskt såväl som taktiskt. Du kommer att ta fram kostnads-, leverantörs-, behovs-och marknadsanalyser, samt jobba med uppföljning och implementation av leverantörer och avtal. Du ansvarar för att avtal inom dina kategorier ska vara kända av verksamheten. Du verkar för ökad standardisering och utveckling gällande regionens inköpta produkter, tjänster och logistiklösningar.

Tjänsten passar dig som är intresserad av att arbete såväl strategiskt som taktiskt, samt har ett digitalt intresse. Du tycker om att ta stort ansvar för det egna arbetet och vill vara med och utveckla regionens inköpsprocess.

Vi söker 2 avtalscontroller, den ena tjänsten kommer främst att ansvara för kategorin Facility Management och den andra kommer främst ansvara för Vårdrelaterad utrustning och förbrukningsvaror.

Ange i din ansökan vilken tjänst det är du söker.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen behöver du ha relevant universitets-/högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet, god analytisk förmåga, du är driven och har en mycket god samarbetsförmåga. Tjänsten kräver stor noggrannhet och förmåga att å ena sidan fokusera på detaljer och å andra sidan se till helhetsperspektivet. Du kommer att vara spindeln i nätet när det gäller avtalsfrågor, ha mycket kontakt med leverantörer och interna intressenter och därför är det av stor vikt att du har en god kommunikativ förmåga.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att fästas vid dina personliga egenskaper.

Önskvärda personliga egenskaper:
• Vara engagerad, analytisk och drivande
• Vara en god kommunikatör
• Vara lyhörd och ha bra samarbetsförmåga

Körkort erfordras.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 2

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2020/578
Senaste ansökningsdatum: 2020-04-05 23:59:59

Kontaktperson(er)

Erika Dackell, Enhetschef entreprenad
Tel: 026-15 75 51
Email: erika.dackell@regiongavleborg.se

Peter Hautzinger, Enhetschef sjukvård
Tel: 026-15 57 10
Email: peter.hautzinger@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Eva Charlotte Eriksson, Vision
Tel: 070-217 72 53
Email: eva.charlotte.eriksson@regiongavleborg.se

Anneli Samuelsson, Ledarna
Tel: 073-084 36 91
Email: anneli.samuelsson@regiongavleborg.se

Eva Hultgren, SACO
Tel: 070-341 14 88
Email: eva.hultgren@regiongavleborg.se


Arbetgivarens referensnummer
RS 2020/578

Senaste ansökningsdatum
2020-04-05 23:59:59

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb