Avtalscontroller till SLU

Ref SLU ua 2019.2.5.1-1399

Ekonomiavdelningen

SLU:s inköpsenhet ansvarar för e-handel och upphandlingsprocessen vid SLU. Enheten, som är en del av ekonomiavdelningen, består av åtta personer. Nu söker vi en avtalscontroller till en nyinrättad tjänst, som kommer att vara en viktig kugge i SLU:s arbete kring hur vi arbetar med våra avtal och med våra leverantörer. Arbetet innebär en nära dialog med upphandlare och e-handelssamordnare på enheten, samt beställare inom SLU.

Arbetsuppgifter

Som avtalscontroller kommer du att vara spindeln i nätet när det gällar avtalsfrågor, både internt inom SLU, och i kontakt med våra leverantörer. Du kommer att arbeta i nära samarbete med inköpsenhetens medarbetare samt med beställare inom SLU vid uppföljning av SLU:s avtal. Du kommer även att ansvara för vår avtalsdatabas samt sköta administration kring förlängningar m m av våra avtal. I uppdraget ingår också att vara den första kontakten när det gäller avtalsfrågor som kommer från verksamheten, samt från leverantörer. En del av tjänsten innefattar också att ta fram och arbeta med inköpsstatistik.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• relevant eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi, juridik, upphandling eller motsvarande, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt
• erfarenhet av avtalsutformning och avtalstolkning
• goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel

För att lyckas i rollen som avtalscontroller på SLU är det viktigt att du har ett intresse för inköp och avtalsförhållanden. Du tar egna initiativ, söker information och sätter dig snabbt in i upphandlade avtal. Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandling/strategiskt inköp, särskilt kravställning av varor och tjänster i förfrågningsunderlag, samt om du har erfarenhet av att arbeta med avtalsuppföljning. Vidare är det meriterande om du har relevant utbildning inom avtalsrätt/köprätt samt om du har erfarenhet av offentlig upphandling/LOU.

Som avtalscontroller kommer du att ha många kontakter, både inom SLU, och med SLU:s leverantörer. Det krävs därför att du besitter en god social kompetens och pedagogisk förmåga, samt att du är en god kommunikatör i frågor som gäller råd, stöd och support. Det är viktigt att du har ett konsultativt arbetssätt och kan skapa goda relationer och förtroende. Vidare är du drivande, strukturerad, analytisk, tar egna initiativ och har lätt för att få saker gjorda. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Placering

Uppsala

Anställningsform

Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-05-03.

Fackliga kontaktpersoner

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.


Sista ansökningsdag
2019-05-03

Ref
SLU ua 2019.2.5.1-1399

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *