Borås stad söker Enhetschef inom upphandling

till Stadsledningskansliet. Sista ansökningsdag: 2018-04-26.
(Ref nr 031:2018:10)

Arbetsplats: Stadsledningskansliet, Koncerninköp.

På Koncerninköp söker vi ständig förbättring och utveckling. Vi försöker se möjligheter och tänja på gränserna för att finna bästa affären för invånarna i Borås. Vår ambition är att skapa affärslösningar i toppklass för våra beställare samtidigt som vi ständigt strävar mot att bli Sveriges bästa inköpsfunktion.

Anställningsvillkor: Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Arbetsuppgifter: Vi erbjuder dig ett uppdrag där du som enhetschef kommer att leda avdelningens upphandlare i sitt arbete med flera olika beställare. Du kommer vara involverad i allt från avrop på ramavtal till strategiskt inköp för hela staden samt våra samarbetskommuner. I ditt chefskap ansvarar du för personalgruppen upphandlare, exempelvis gällande personalfrågor, ekonomi, uppföljning i det dagliga arbetet samt rekryteringsfrågor. Rollen innebär också att arbeta med utvecklingen av upphandlarnas arbetsmetoder samt att vara drivande i implementeringen av Koncern-inköps övergripande strategier i upphandlingsprocessen. Tjänsten är placerad direkt under koncerninköpschefen, vilken du också rapporterar till och har ett nära samarbete med. För att trivas med tjänsten bör du känna dig bekväm i att leda arbeten samtidigt som du också fungerar som en stöttande funktion.

Kvalifikationer: Din utbildningsbakgrund består av en akademisk examen inom relevant område med företrä-desvis ekonomi, affärsjuridik eller ingenjör inom logistik eller industriell ekonomi som bas, alternativt att du har arbetserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Genom att du har erfarenhet från chefskap eller annan ledande befattning känner du dig trygg i att med ett coachande förhållningssätt handleda dina medarbetare. Din fleråriga erfarenhet av arbete med offentlig upphandling har gett dig goda kunskaper om upphandlingsprocessen och du känner dig bekväm med användning av olika IT-system.

För att lyckas i rollen ser vi att du har en fallenhet för att göra goda affärer och kan kommunicera väl i både tal och skrift. Du har också en förmåga att planera på lång sikt men kan samtidigt hantera kortsiktiga lösningar. Vidare förstår du vikten av att ge bra service till beställare och leverantörer samt att ha ett gott samarbete med medarbetare och chef. För att trivas med tjänsten känner du dig bekväm i att leda arbeten samtidigt som du också fungerar som en stöttande funktion.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Upplysningar lämnas av koncerninköpschef Iqbal Musaji, tfn 033-35 70 05 eller upphandlare Rasmus Lundqvist 033-35 74 05 rasmus.lundqvist@boras.se. Fackliga företrädare kan kontaktas genom Borås Stads växel 033-35 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-26. Ansöker gör du via ” Sök Jobbet” knappen här i annonsen och du länkas då vidare till  www.boras.se/ledigajobb.