Borlänge Energi söker en kvalificerad inköpare

Borlänge Energi är det lokala energibolaget i Borlänge. Vi bedriver en omfattande verksamhet där vi tillhandahåller infrastrukturtjänster som fjärrvärme, elnät, stadsnät, vatten, avlopp och avfall och producerar och säljer el, erbjuder energitjänster och vårdar stadsmiljön. Vår breda verksamhet sträcker sig utanför det traditionella energibolagets, vilket gör oss unika. Tack vare vår bredd är vi en aktör som kraftfullt arbetar för omställningen till ett hållbart samhälle. Vi vill skapa ett varaktigt Borlänge och vi verkar för att cirkulär ekonomi ska vara en verklighet, där inga nya resurser behöver tas i anspråk. Det ska vara tryggt och enkelt att bo här, samtidigt som våra kunder ska känna att vår verksamhet är hållbar och prisvärd.

Borlänge Energi är organiserat utifrån perspektivet ägare-utförare och vi är en målstyrd organisation. Vi har våra affärsdrivande enheter i huvudsak organiserade i affärsområden -fjärrvärme, elhandel, elproduktion, energitjänster, stadsnät, stadsmiljö, avfall, ny energi och elnät (som är ett helägt dotterbolag). Våra stödjande affärsområden består av marknad och affärsstöd, vars huvuduppgift är att bistå affärsområdena att nå sina mål.

Det ska vara lätt att trivas hos oss. Med viktiga arbetsuppgifter, bra arbetskamrater och förmånliga villkor strävar vi efter att vara en av Borlänges bästa arbetsplatser. Våra värdeord är engagemang och respekt. Vill du ha ett omväxlande och utvecklande arbete i ett tryggt och trevligt företag med många möjligheter till utveckling – då är du välkommen till oss!

Till Affärsstöd Redovisning och inköp söker vi nu en engagerad inköpare som vill vara delaktig i att driva och utveckla vårt arbete med inköpsprocessen!

Arbetsuppgifter
Som kvalificerad inköpare arbetar du med hela inköpsprocessen – från upprättande av förfrågningsunderlag till avtal. Du genomför självständigt upphandlingar och inköp av entreprenader, produkter och tjänster för våra affärsområden. Inköpsprocessen styrs oftast av Lagen om offentlig upphandling (LOU) och Lagen om offentlig upphandling i försörjningssektorn (LUF) och uppdragen kommer från beställare i verksamheten. Du driver tillsammans med kollegorna ett proaktivt förbättringsarbete och medverkar till att processerna och arbetssättet utvecklas. En affärsstödjande attityd och ett intresse för entreprenad- och avtalsformer är viktigt i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskole- eller yrkesutbildning inom inköp, ekonomi, juridik, bygg- och anläggning och/eller annan utbildning eller arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har kunskaper i avtalsrätt och upphandlingsregler. Det är önskvärt med tidigare erfarenhet kring det regelverk som styr entreprenader (AB, ABT, ABK).

Som person är du utåt- och målinriktad med stark drivkraft, strukturerad och noggrann. Då tjänsten innefattar interna och externa kontakter är du affärsmässig, har god förmåga att samarbeta, skapa och bibehålla goda relationer till leverantörer, samarbetspartners och kollegor. Din förmåga att hantera det svenska språket i såväl tal som skrift är god. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning på sex månader.

Kontaktperson
Frågor besvaras av chef Redovisning och inköp Sara Lissdaniels, tfn 0243-734 44.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via vårt ansökningsformulär senast den 11 november 2018.
Löpande urval sker.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering.

Vi ägs av borlängeborna och finns tillgängliga dygnet runt. Vi sköter el, fjärrvärme, stadsnät, vatten, avlopp, dagvatten, avfall, gator, vägar och grönområden i hela stan. Tillgänglighet, stor hänsyn till miljön och bra service till så låga priser som möjligt är vårt mål.


Sista ansökningsdag
11 november 2018