Botkyrka kommun söker Entreprenadupphandlare

Arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Arbetsuppgifter

Upphandlingsenheten vid Kommunledningsförvaltningen ansvarar för att genomföra samtliga upphandlingar åt kommunens förvaltningar. Vår verksamhet bedrivs med tydligt kundfokus. Som stöd i upphandlingsarbetet använder vi oss av TendSign, ett webbaserat upphandlingssystem, och har påbörjat arbetet med att införa elektronisk handel.

Vår uppgift är att utveckla och strategiskt hantera den sammanlagda inköpsvolymen som för kommunen uppgår till cirka 2,1 miljarder. Upphandlingsenheten har idag cirka femton medarbetare, som tillsammans driver och utvecklar upphandlings- och inköpsverksamheten med målet att vara en spjutspets i den offentliga upphandlingen.

Vi har infört kategoriansvar som innebär att vi fördjupar oss inom respektive kategori för att jobba mer proaktivt gentemot våra kunder med ett helhetsperspektiv.

Vi söker nu en kategoriansvarig Upphandlare/ Entreprenadupphandlare till den centrala upphandlingsenheten med inriktning mot tekniska konsulter, mark-, drift- och underhållsentreprenader. Du ska framförallt stödja Samhällsbyggnadsförvaltningen och Tekniska förvaltningen i deras upphandlingar.

Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av:

• Att som processledare i samarbete med berörd verksamhet leda och genomföra upphandlingar
• Att ansvara för, förvalta och följa upp tecknade avtal inom ditt ansvarsområde
• Att utveckla kommunens arbete kring upphandling och uppföljning i samarbete med vår avtalscontroller
• Att ge stöd och råd i upphandlings- och avropsfrågor

Vi arbetar konsultativt och värdesätter kvalitet och serviceanda. Vi arbetar i projektform tillsammans med uppdragsgivaren. Du kommer också delta i interna utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning med inriktning mot inköp alternativt inom bygg- och anläggning eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt
• Arbetslivserfarenhet inom bygg- och anläggningsbranschen alternativt inom inköp/anbudsgivning
• Uttrycka sig väl i tal och skrift i det svenska språket
• Erfarenhet av offentlig upphandling i rollen som inköpare eller leverantör (meriterande)
• Erfarenhet av upphandling inom teknik- och samhällsbyggnadsområdet och standardavtal som AB, ABT, ABK och referensverk som AMA Anläggning (meriterande)
• Genomförd utbildning inom projektledning, med fördel inom bygg- och anläggning (meriterande)

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är mål- och resultatorienterad och självgående. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du är serviceinriktad i dina kontakter med uppdragsgivare och beställare. För att lyckas i rollen är det bra att vara strukturerad i ditt arbete och att kunna vara flexibel för att hantera ändrade förutsättningar. Du bör också vara kvalitetsmedveten i ditt arbete som upphandlare.

Arbetsform

Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Peter Norén, Upphandlingschef
Telefon: 070-234 57 05
E-post: peter.noren@botkyrka.se

Annika Wärnsäter, HR-specialist
Telefon: 070-188 69 46
E-post: annika.warnsater@botkyrka.se

Facklig(a) företrädare

Botkyrka kommuns fackliga representanter nås via Medborgarcenter på tel 08-503 61 000.

Sista ansökningsdatum: 2018-09-23
Ange referensnummer: 2018:497

Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sista ansökningsdatum: 2018-09-23
Ange referensnummer: 2018:497