Botkyrka kommun söker upphandlare inom it/telekom

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en upphandlare till den centrala upphandlingsenheten med inriktning mot kategorin it/telekom. Du kommer som en av två it-upphandlare arbeta brett mot kommunens olika förvaltningar och ha ett nära samarbete med ansvariga för digitalisering och it i kommunen. Det kan även ingå upphandlingar inom andra områden. Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av: – Att som processledare i samarbete med berörd verksamhet leda och genomföra upphandlingar. – Att ansvara för, förvalta och följa upp tecknade avtal inom ditt ansvarsområde – Att utveckla kommunens arbete kring upphandling och uppföljning i samarbete med vår avtalscontroller. – Att ge stöd och råd i upphandlings- och avropsfrågor. Vi arbetar konsultativt och värdesätter kvalitet och serviceanda. Vi arbetar processorienterat och du kommer också delta i interna utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en högskoleutbildning inom ekonomi, juridik eller annan relevant utbildning på eftergymnasial nivå. Erfarenhet att självständigt genomföra ramavtalsupphandlingar såväl som objektsupphandlingar. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift i det svenska språket. Vi ser det som meriterande om du har kunskap om offentlig upphandling (LOU), erfarenhet av projektledning samt erfarenhet av inköp och upphandling inom området it och telekom. Som person är du serviceinriktad och trivs med att samarbeta med andra. Du en har förmågan att agera på en strategisk nivå samt arbetar mål- och resultatinriktat. Du är också van att arbeta självständigt och kan lätt anpassa dig till ändrade omständigheter om så krävs. För att lyckas i rollen krävs det också att du har ett strukturerat och lösningsorienterat arbetssätt. Är du, utöver allt ovan, en team-människa som är lyhörd och intresserad av att hitta lösningar på ett problem. Ja då kan du vara helt rätt för uppdraget.

Arbetsplatsen

Upphandlingsenheten vid Kommunledningsförvaltningen ansvarar för att genomföra samtliga upphandlingar åt kommunens förvaltningar. Vi har ett samlat ansvar för e-handelsfrågor och leverantörsreskontra och ansvarar för ett projektkontor. Vår verksamhet bedrivs med tydligt kundfokus. Som stöd i upphandlingsarbetet använder vi oss av TendSign och har påbörjat arbetet med att införa elektronisk handel. Vår uppgift är att utveckla och strategiskt hantera den sammanlagda inköpsvolymen som för kommunen uppgår till cirka 2,3 miljarder. Upphandlingsenheten består av cirka 23 medarbetare. Vi är ett dussintal upphandlare, en avtalscontroller, sex personer som jobbar med e-handel och leverantörsreskontra och ett projektkontor om två personer. Tillsammans driver och utvecklar vi upphandlings- och inköpsverksamheten med målet att vara en spjutspets i den offentliga upphandlingen. Vi har infört kategoriansvar som innebär att vi fördjupar oss inom respektive kategori för att jobba mer proaktivt gentemot våra kunder med ett helhetsperspektiv.

Arbetsform

Tillsvidareanställning.
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Varaktighet: Tillsvidare
Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Peter Norén, Upphandlingschef
Telefon: 070-234 57 05
E-post: peter.noren@botkyrka.se

Annika Wärnsäter, HR-specialist
Telefon: 070-188 69 46

Facklig(a) företrädare

Peter Lindell , Facklig företrädare Vision
Telefon: 072-5532910
E-post: peter.lindell@fv.vision.se

Sök tjänsten digitalt via ”Sök jobbet” i denna annons.

Sista ansökningsdatum: 2019-05-05
Ange referensnummer: KS/2019:267

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sista ansökningsdatum
2019-05-05

Ange referensnummer
KS/2019:267

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb
GUIDE UPPHANDLA MODULER

Guide–upphandla moduler

Ladda ner kostnadsfritt >
Upphandling24 har tillsammans med bolag i branschen tagit fram en guide för att upphandla moduler. Läs hela den 13-sidiga pdf:en och få tips och råd från upphandlare, leverantörer och jurister.